Skal du på bil-ferie? Så er du nok enig med disse demonstranter

Skal Østrig have lov til at skærpe kontrollen ved Brenner-passet? Også selvom det betyder at danskere skal vente i kø? 

1000 mennesker protesterede mod skærpet grænsekontrol i Brenner-passet i sidste weekend. Foto: AP
1000 mennesker protesterede mod skærpet grænsekontrol i Brenner-passet i sidste weekend. Foto: AP

-Brenner-passet skal samle os - WIEN, luk det ikke!

Sådan skrev - ifølge TV2 - den forhenværende italienske præsident Giorgio Napolitano for en uge siden i avisen Repubblica.

1000 demonstrerede mod grænsekontrol
Appellen, som er rettet mod den østrigske regerings planer om at skærpe kontrollen ved grænserne, kom dagen efter en demonstration i Brenner-passet, hvor op mod 1000 personer var samlet for at vise, at de ikke bryder sig om lukkede grænser.

Demonstranterne var på gaden for flygtningenes skyld, men da rigtig mange danskere tager turen gennem Brenner-passet, når de skal frem og tilbage til Garda-søen og resten af Italien, kan protesterne vise sig, at være til ferie-folkets fordel. Hvis Østrig indfører skærpet grænsekontrol ved Brenner, kan det nemlig give kø og lang ventid.

 

Mellem en halv og en million tyskere og skandinaverne holder ferie ved Gardasøen, Lido di Venezia og andre populære destinationer i Norditalien, og de lokale turistforeninger har ifølge TV2 allerede advaret mod 'Brenner-muren'.

Men hvad synes du? Skal Østrig have lov til at skærpe kontrollen ved Brenner-passet? Også selvom det betyder at danskere skal vente i kø? 

1 af 2 
2 af 2 1000 mennesker protesterede mod skærpet grænsekontrol i Brenner-passet i sidste weekend. Foto: AP
10 kommentarer
Vis kommentarer