Annonce:
Annonce:

Skandaløst: Biden skælder ud

I går var det store regnskabsdag - og da Joe Biden så hvor mange milliarder olieselskabet Exxon havde tjent, mens hele verden har været i 'energikrise', blev det for meget

Biden beder nu energiselskaberne sætte priserne ned. Skal Mette Frederiksen gøre det samme? Foto: Mandel Ngan/ AFP/Ritzau Scanpix
Biden beder nu energiselskaberne sætte priserne ned. Skal Mette Frederiksen gøre det samme? Foto: Mandel Ngan/ AFP/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg nationen!

- Det er skandaløst, at Exxon nu sætter ny rekord for vestlige olieselskabers overskud.

- I en tid, hvor det amerikanske folk - pga Putins invasion - har været blev tvunget til at betale høje priser ved benzinpumperne.

Nu må de sænke priserne
Sådan lyder det nu fra Abdullah Hasan, talsmand for Det Hvide Hus, om det overskud på 56 milliarder dollars, svarende til omkring 382 milliarder kroner, Exxon fortalte om i går.

Amerikansk oliegigant leverer rekordresultat i 2022

Gas-succes: Overskud på 1000 mia

Andre selskaber - bla. Chevron - kunne også afsløre af de havde scoret milliarder og atter milliarder sidste år. Og præsidenten selv gik på twitter og bad Exxon og andre olieselskaber, der har skovlet penge ind på den såkaldte energikrise, om at sænke priserne:

Annonce:

- Jeg gør hvad jeg skal for at få priserne ned  - nu må oliegiganterne gøre deres, skrev præsidenten, der bl.a har sænket skatterne på brændstof.

Skal betale tilbage
Exxons resultat svarer til, at selskabet har haft en indtjening på cirka 43 millioner kroner i timen i hele 2022, og lige før nytår pålagde EU selskabet en særskat på 1,3 milliarder dollar, svarende til cirka 9 milliarder kroner pga det enorme overskud.

Kæmpe løfte: 1,2 milliarder skal tilbage til danskerne

I Danmark har skatteminister Jeppe Brus også gang i jagten på energiselskabernes overskud. De fossile energiselskaber kommer ifølge Skatteministeriet til at sende 800 millioner kroner retur til statskassen i et såkaldte solidaritetsbidrag, mens elproducenterne nok skal regne med at vinke farvel til 400 millioner kroner, der skal tilbage til forbrugerne, men hvad mener du?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Det er en alvorlig situation, siger Mette
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: