Skilsmisse-konfirmand: Sidde med mor eller med far bag i kirken

nationen! har fået et brev fra en trist far, der havde glædet sig til at sidde sammen med sin datter til hendes konfirmation. Læs hvorfor han er trist...

Mor og far kan ikke blive enige om, hvor deres datter skal sidde i kirken. Hvad er dit bud? (Arkivfoto: Thomas Wilmann)
Mor og far kan ikke blive enige om, hvor deres datter skal sidde i kirken. Hvad er dit bud? (Arkivfoto: Thomas Wilmann)
Følg nationen!

- Sagen handler om min 15-årige datter, X, der skal konfirmeres.

- Jeg er skilt fra hendes mor, som jeg deler forældremyndigheden med.  Vores datter bor på skift hos os.

En bænk til far - og en til mor
Sådan indleder Lars D. et brev om den kommende konfirmation, kirkens budskab og de problemer han er løbet ind i, fordi han og hans side af familien, er blevet anvist en særlig plads i kirken, den dag datteren skal konfirmeres.

Hans havde - som det fremgår - set frem til at sidde ved siden af sin datter på denne vigtige dag, men med to bænke i spil - en til moderen og en til faderen - frygter han, at dagen ikke bliver spor festlig. Hans brev fortsætter derfor således:

Præsten splitter familien
- Min datter ønsker lige som mig, at de to sider af familien skal deles om den bænk, der er afsat.

- Men moderen ønsker mig og min familie 'parkeret' bagest i kirken., og det er lykkedes hende at få præsten til at sætte en bænk af til hver familiegren.

- Efter min mening er selve præstens opsplitning af en familie det værste. Vores datter kan jo ikke sidde på to bænke, så præsten tvinger reelt min datter ud i at skulle vælge mellem sin mor og sin far.

- Endda på en af de største festdage i hendes liv!

Men det fjerde bud siger man skal ære sine forældre
- Dermed gør præsten det reelt umuligt for min datter at overholde det fjerde bud, som jo handler om at ære både sin mor og sin far. Så han bryder med alt, hvad jeg forbinder med kristendom (inkl. at værne om familien).

- Derudover bidrager præsten maksimalt til at spolere dagen for både min datter og den side af hendes familie, som har trukket en nitte i præstens konfirmations-tombola.

Drama-forældre og deres rævekager
- Det strider ikke blot mod kristen moral - men enhver moral - efter mine begreber.

- Jeg er ikke blind for, at både drama-mødre og drama-fædre - sikkert hver eneste dag - forsøger at lokke danske præster med i den ene rævekage efter den anden mod deres ex.

- Men jeg håber, at mit lille nødråb kan være med til at give vores præster et vink om, at de skal stå fast på de kristne principper - og ikke medvirke til at splitte vores familier (mere, end de er i forvejen), skriver Hans L., der gerne vil høre om andre skilsmisse-forældre har været udsat for samme behandling - og om der er nogen, der har et godt råd.

Hvem skal bestemme hvor konfirmanden skal sidde?

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind