Skød ulv og slap for straf: Sagde at den angreb hans hund

En 75-årig svensk mand er i dag blevet frikendt for at have skudt en ulv. I retten i byen Södertälje forklarede han, at ulven var ved at angribe hans hund

Den svenske ulvedræber sagde, at han skød, fordi hans hund var ved at blive spist. Og så slap han for straf. Arkivfoto: Colourbox/Claus Lunde
Den svenske ulvedræber sagde, at han skød, fordi hans hund var ved at blive spist. Og så slap han for straf. Arkivfoto: Colourbox/Claus Lunde
Følg nationen!

- Hvorfor ikke indføre en dyr trofæ-jagt og så regulere bestanden på den simple måde.

- Det er sikker flere jægere, som med stor fornøjelse og pleje af deres mindreværdskomplekser vil betale både 10-20-25000 for at skyde en ulv - de penge kunne man så bruge til kompensation til de fåre-ejere/bønder, der mister deres dyr pga ulvene.

Sådan skriver nationens! Hans U i en af de mere end 400 kommentarer, der er skrevet siden i går om de danskere, der synes, at ulve har det bedst med en kugle mellem øjnene.

Opfordrer til at dræbe ulve: Jeg håber man piner og skærer ørerne og nosserne af

Stødte ind i ulven på morgentur
Og Hans og de 26.545 andre læsere, der synes, at jagten på de nydanske rovdyr skal gives fri, kan nu finde inspiration i en dom afsagt i den svenske by Södertäljes byret i dag. Her stod en 75-årig jæger nemlig anklaget for groft brud på jagtloven, fordi han tilbage i september 2015 havde skudt en ulv. Grove brud på jagtloven kan give mellem 6 måneder og 4 års fængsel i Sverige, men retten valgte at stole på hans forklaring:

- Manden har fortalt, at han på en morgentur stødte ind i en ulv i nærheden af sit hus, og at han skød den, da det var tydeligt, at den ville angribe hans hund.

- Manden har også fortalt, at han affyrede varselsskud før han dræbte ulven, skriver retten i sin afgørelse, men hvad tænker du?

Tror du en dansk domstol ville dømme på samme måde?

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+