Skole sender 500 elever hjem

Først overvejede rektoren på skolen i Malmø at flytte undervisningen udendørs. Men det var for usikkert, så 500 elever fik lov at gå hjem i går

– Vi havde det utroligt varmt i lokalerne.

- Først overvejede vi at flytte lektionerne udenfor, men med 500 elever følte vi, at det var sikrere at sende dem hjem.

Sådan siger Charlotte Löfqvist, rektor på Västra Hamnens skola i Malmö, til SVT Nyheter Skåne efter at hun havde lukket skolen, da temperaturen i går nærmede sig de 30 grader indenfor.

Arbejdsmiljøet er ikke i orden
- Det er ekstremt med den varme, og ventilationen kan ikke kompensere på en tilfredsstillende måde.

- Arbejdsmiljøet er ikke i orden, skrev skolen i en besked til lærere, elever og forældre, men ser man på de kommentarer, der er skrevet på SVTs Facebook, så var det ikke helt i orden:

- Hvordan skal de dog klare sig på arbejdsmarkedet, skriver Paul A.

- Betyder det her, at man ikke behøver arbejde, hvis det er 30 grader, spørger Lars P, og Christoffer N nøjes med at bruge tal i sin kommentar:

- 2018...., skriver han.

Men hvad tænker du? Er det Ok at sende elever hjem fordi der er for varmt på skolen? Og hvor varmt er der på din arbejdsplads lige nu?

Västra Hamnens skola i Malmö har iøvrigt bestilt service til ventilationsanlægget.

 

Arbejdstilsynet anbefaler, at temperaturen holdes på 20-22ºC ved stillesiddende eller stillestående arbejde som fx i kontorer. 

Arbejdstilsynet kræver, at temperaturen holdes under 25ºC, bortset fra perioder med hedebølge. 

Hvis det er vanskeligt at holde temperaturen i lokalet under 25ºC i perioder, hvor udetemperaturen ikke er specielt høj, vil lokalet ofte være for varmt under en hedebølge. For høje temperaturer kan bl.a. skyldes belysningen, mange mennesker i lokalet, maskiner og skærme samt solskin gennem store, uafskærmede vinduer. 

Når det er meget varmt udendørs, er varmetabet til omgivelserne fra et arbejdsrum mindre end normalt. Temperaturen stiger derfor og kan komme over 25ºC. Det accepteres af Arbejdstilsynet. Men meget høje temperaturer kan give gener og være en helbredsrisiko. Derfor bør man tage visse forholdsregler.

Bliver man utilpas og dårlig på arbejdspladsen må man, som ved al anden sygdom, gå hjem.

Kilde: Arbejdstilsynet

 

163 kommentarer
Vis kommentarer