Skræmmende: Kæmpebøder til DSB og Postnord

Arbejdspladser. der opretter nok praktikpladser til unge i uddannelse får bonus - arbejdspladser der ikke gør, får bøder.

DSB og POstnord skal begge betale bøder på cirka 2 millioner kroner, fordi de ikke opretter nok praktikpladser. Arkivfoto: Anthon Unger/Benjamin Nørskov
DSB og POstnord skal begge betale bøder på cirka 2 millioner kroner, fordi de ikke opretter nok praktikpladser. Arkivfoto: Anthon Unger/Benjamin Nørskov
Følg nationen!

- Og så står arbejdsgiverne og klager over, at de mangler arbejdskraft.

Sådan skriver Karin B på DR Nyheders Facebook-profil i en af de tre (!) kommentarer, der er skrevet om de solide bøder staten nu har udskrevet til offentlige arbejdspladser som f.ex. Postnord, DSB, Region Sjælland og Region Nordjylland for ikke at oprette nok praktikpladser.

Unge gider ikke flytte efter praktikplads

Man bliver bange for at tage en uddannelse
Ialt har 1.916 virksomheder i staten, regioner og kommuner modtaget bøder på op til to millioner kroner, fordi de ikke har oprettet nok praktikpladser. En stigning i forhold til sidste år (1874 fik praktiksplads-bøder i 2018), selv om det offentlige lovede at ansætte flere.

Usikre på hvad udviklingen skyldes
- Skræmmende, at tallet er steget. Mange mangler praktikpladser.

- Det gør, at man bliver bange for at tage en erhvervsuddannelse og bange for, om man kan finde den praktikplads, der er god for dig.

- Det er et kæmpe problem, siger Maja Mørk, formand for Erhvervsskolernes Elevorganisation, til DR.dk, der også har talt med en kontorchef i Kommunernes Landsforening, der nu undersøge, hvorfor udviklingen går den forkerte vej:

- Vi er ved at kigge på tallene, men vi er usikre på, hvad udviklingen skyldes, siger Charlotte Hougaard Clifford, men hvad tænker du?

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind