Annonce:
Annonce:

Skuffet flygtning må vente på lejlighed: Havde forventet mere

Siden januar sidste år har Sverige givet asyl til 70.000 flygtninge, men mange af har ikke kunne forlade asylsystemet - der er simpelthen ikke boliger nok

Annonce:
Følg nationen!

- Jeg kom hertil fordi jeg havde et billede af Sverige som et land med lighed og retfærdighed.

- Det billede er ved at smuldre.

Hvad mere vil du have?
Sådan siger den syriske flygtninge Khaled, der lige nu sammen med 8000 andre flygtninge sidder på svenske asylacentre og venter på et sted at bo, til Politiken. Siden januar sidste år har Sverige givet asyl til 70.000 flygtninge, men mange af har ikke kunne forlade asylcentre - der er simpelthen ikke boliger nok.

- Når jeg spørger, hvornår jeg kan blive overflyttet, siger de bare: Har du ikke tag over hovedet, har du ikke mad at spise?

- Hvad mener vil du have, fortæller Khaled til Politiken, der også har talt med den boligpolitiske ekspert i foreningen for svenske kommuner Jan-Ove Ôstbrink:

Annonce:

Der er ingen nemme løsninger
- Det er bekymrende, for vi har mange lejligheder til alle os, der har råd, men langt færre til de svageste grupper, som ikke kan komme ind på boligmarkedet.

92 flygtninge skal bo på skolen: Jeg synes det er groft

- Med de nye flygtningegrupper oveni kræver det en stor indsats. Men der findes ingen nemme løsninger, siger Jan-Ove. I Danmark er der også mangel på både asylcentre og boliger til flygtninge, og i aften viser Danmarks Radio første afsnit af fire om den sønderjyske by Toftlund, der fik 100 nye indbyggere, da kommune oprettede et asylcenter.

To vil lade flygtninge bo i private boliger
For en uge siden kunne dr.dk også fortælle, at Dragør Kommune i seks uge annoncerede i lokalaviser for at få borgere til at leje deres bolig ud til kommunen, der vil bruge boligerne til at huse de 38 flygtninge, kommunen skal modtage i år. Det er der kommet to nye boliger ud af.

Flygtninge-tilskud: 325 millioner kroner er nu fordelt

Hvad synes du kommunerne skal gøre for at huse de flygtninge, der får opholdstilladelse?

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen er nordisk mester i mørklægning
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: