Skuffet over Danmark: Mød flygtning der tjener 900.000 som sosu

Han har fast arbejde OG tre vikarjobs, og er glad for at bidrage til Danmark. Men han er skuffet over, at hans etbenede bror ikke kan få asyl.

- Hej.

- Jeg fik asyl her i Danmark i marts 2007. Efter at jeg fik min opholdstilladelse, startede jeg på sprogskole og mens jeg arbejdede ved siden af, blev jeg færdig med sprogskolen i 2009.

- Efter det læste jeg grundforløb af social-  og sundheds-uddannelsen og jeg blev færdig med det i december 2011. Hele tiden arbejdede jeg ved siden af min uddannelse.

Jeg har været aktiv hele mit liv i Danmark
- I marts 2012 startede jeg på social og sundhedsassistent uddannelsen og jeg blev færdig med uddannelsen i november 2013.

- Nu arbejder jeg som social og sundhedsassistent i Frederiksberg kommunes hjemmepleje som fast aftenvagt plus i 3 vikarbureauer,  som man godt kan på mine årsopgørelser.

- Jeg har været aktiv hele mit liv her i Danmark siden jeg fik mit opholdstilladelse.

Årsopgørelse 2014:

Årsopgørelse 2015:

Årsopgørelse 2016:

Forskudsopgørelse 2017:

Se også: Tak Danmark: Flygtning blev rengøringsdame og købte hus i Rødovre

Forstår ikke at bror får afslag
Sådan indleder Hidatyat C et brev til Ekstra Bladet om at være flygtning i Danmark og at bruge de muligheder, der er for at skabe et godt liv. Og undre sig over, at ens bror ikke kan få samme mulighed.

For Hidatyats bror – som netop har fået afslag på asyl – vil også gerne skabe sig et godt liv i Danmark, og derfor forsøger Hidatyat nu at få lidt opmærksomhed omkring det i hans øjne ærgerlige afslag.

 

Hidatyats brev – som du gerne må dele til alle, der plejer at være interesseret i asyl-debatten – fortsætter derfor således:  

Han kom til Danmark pga af mig
- Min bror synes at Danmark er et demokratisk land og han har meget respekt for menneskerettigheder og han er et af de menneske, som haft problemer i sit land.

- Taliban ville gerne dræbe ham, men han var heldig, og overlevede et stort bombeangreb, selv om han kom meget alvorligt til skade og mistede sit venstre ben.

 

- Derfor flygtede han fra Afghanistan og kom til Danmark i 2015 pga. mig.

- Hvis han får asyl i Danmark, kan han forsætte sit liv og han kan arbejde hårdt og bidrage, selv om han er handicappet.

- Jeg fik opholdstilladelse og uddannelse her i Danmark, og nu jeg arbejder jeg med at hjælpe ældre mennesker og betaler mere i skat end mange andre gør.

Han vil arbejde som - f.ex. som kassemand
- Min bror er kun 32 år, og han mener ikke at livet er slut, og han vil fe.x gerne arbejde som kassemand, chauffør, med maskiner, ja faktisk kan han meget mere, end folk tror, skriver Hidatyat, der gerne vil høre, om han og broren er de eneste, der synes at han skal en chance i Danmark? Og om nogen har et godt råd til, hvad han og broren kan gøre for at overbevise myndighederne om, at han skal have lov til at blive i Danmark?

Hvad mener du? Forstår du godt, at Hidatyat synes, at der er noget galt?

 

Forstår du godt at Hidatyat synes at systemet er uretfærdigt?

Se resultat

Forstår du godt at Hidatyat synes at systemet er uretfærdigt?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
1 af 8 
2 af 8 
3 af 8 
4 af 8 
5 af 8 
6 af 8 
7 af 8 
8 af 8 
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i nationen!
Seneste i nationen!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen