Skuffet

Emilia K er en af de 30.000 efterskoleelever, der havde håbet, at politikere ville give dem lov til at vende tilbage til skolerne og vennerne, nu hvor Danmark skal genåbnes. Men hun må vente.

Man kan ikke bare udskyde et efterskoleår, skriver Emilia, der have håbet at hun kunne have været tilbage på skolen fra i dag. Nu håber hun på, at det bliver d. 10. maj.
Man kan ikke bare udskyde et efterskoleår, skriver Emilia, der have håbet at hun kunne have været tilbage på skolen fra i dag. Nu håber hun på, at det bliver d. 10. maj.
Følg nationen!

- Jeg må ærligt indrømme, at jeg har været meget overrasket over, hvor meget opmærksomhed, efterskoler har fået på det sidste.

- Jeg synes det er så fedt. At vi endelig er blevet hørt. 

- Og at mange er enige med os, og som sagtens kan forstå hvordan vi har det.

Har aldrig fulgt så meget med i politik
Sådan indleder Emilia, der startede på Gunslevholm Efterskole d. 11 august 2019 og blev sendt hjem d.11.3, et nrev til nationen! om at sidde derhjemme hos mor og far, og tælle timer, dage ig uger indtil hun kan se venner på efterskolen igen.

Emilia skrev for tre uger siden et meget læst indlæg her på nationen!, hvor hun fortalte, hvor meget hun savnede sine efterskolevenner - og hvorfor det ville være en god ide, at de 30.000 elever kunne vende tilbage til deres skoler.
Jeg skulle ikke have rejst frivilligt

Og Emilia har også læst og hørt, at en del politikere, har været åbne for at lade eleverne vende tilbage. Men natten til fredag i sidste uge brast drømmen – politikerne valgte IKKE at åbne efterskoler og højskoler. Og det synes Emilia er skuffende:

Det har politikerne sagt om genåbning af efterskoler

- Jeg skal ikke lægge skjul på, at jeg havde håbet, at det var muligt at genåbne efterskoler og højskoler. Jeg ved, at der er mange unge, som gerne vil tilbage. Jeg håber, at det bliver muligt i den fase, som jo skal træde i kraft den 10. maj.

- Men vi kan ikke sidde myndighedernes klare anbefaling om, at det ikke skulle med i denne omgang, overhørig.

Morten Østergaard, Radikale, til ritzau.

- Vi er egentlig godt tilfredse med den plan, regeringen har lagt frem – bortset fra for efterskolerne og højskolerne, som har sendt klare signaler om, at de godt kan håndtere en genåbning.

- Vi mener, det er unge og halvvoksne mennesker, der godt kan håndtere at komme tilbage på deres skoler. Skolerne har sådan set allerede lavet planer for, hvordan man kan lave en genåbning på en fornuftig og forsvarlig måde.

Jacob Mark, SF, til DR.dk

- Vi har bedt regeringen om en sundhedsfaglig vurdering af, om man kan lave en frivillig åbningsordning for efterskolerne. Risikoen er jo, at der ikke alene er rigtig mange unge, der misser resten af deres skoleår, men også efterskoler, der må dreje nøglen om

- Indtil videre har regeringen jo valgt at fastholde lukningen af efterskolerne. Derfor har vi bedt om en sundhedsfaglig vurdering af den beslutning – efter rigtig, rigtig mange henvendelser fra efterskoleelever, der lige nu ligger grædende derhjemme, fordi afslutningen på deres efterskoletid er enormt vigtig for dem.

Ellen Trane Nørby, Venstre, til DR.dk

- Jeg tror aldrig jeg har fulgt så meget op i politik, som jeg gør nu, Det har været dejligt at se at så mange partier, gerne vil kæmpe vores sag. 

- Så meget mere skuffet er jeg over at det ikke er vores tur til at komme ud i samfundet igen.

- Vi havde nok alle et håb om, at det ville lykkes. Men det var desværre ikke udfaldet…

Tusindvis af elever protesterer: Går glip af mest

Det er et meget kostbart år
- Derfor vil vi kæmpe for, at det er os næste gang, men senest den 10 Maj.

- Jeg er sikker på at både personale og elever, er klar på at gøre hvad der skal til, for at vi kan komme hjem. 

- Min søsters konfirmation er blevet aflyst, det er noget vi ved vi kan udskyde.

- Men det kan man bare ikke med et efterskoleår.

- Det er et meget kostbart år, og være væk så længe, som vi har nu, gør ondt., skriver Emilia, men hvad tænker du?

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind