Annonce:
Annonce:

Slagter-Mohamed får lønforhøjelse til 422.000: Ka' slippe for udvisning

I 2016 fik mere end 3000 udlændinge arbejds- og opholdstilladelse i Danmark via 'beløbsordningen'. Og den model ser nu ud til at redde Mohamed fra Thisted fra at blive udvist til Somalia

Annonce:
Følg nationen!

- Lige nu har jeg det faktisk skide godt.

- Men helt ærligt synes jeg, at det er urimeligt, at beløbsgrænsen skal være så høj.

Klar til at arbejde når som helst
Sådan siger fællestillidsmand Peter Uno Andersen fra slagteriet Tican til dr.dk, om at den meget omtalte slagter i Thisted, 21-årige Mohamed, nu ser ud til at slippe for at blive udvist, fordi hans arbejdsplads har tilbudt ham at arbejde om natten.

Mohamed-sag forarger: Hvorfor arbejde, hvis man alligevel bliver udvist?

Annonce:

- Mohamed siger til mig, at han er klar til at arbejde når som helst på døgnet og vil gøre alt for at blive her, fortsætter den glade tillidsmand, der oplyser, at lønnen på natholdet ligger på 422.000 kr pr år. Og det er nok til at Mohamed kan få en opholds- og arbejdstilladelse efter den såkaldte beløbsordning. Der skal nemlig en årsindtægt på 417.793 kr til at arbejde kan give en opholdstilladese:

Slagter-Mohamed tjener kun 350.000 pr år: Ud med ham

Mange danskere lever for mindre
- Der er mange danskere rundt om i landet, der lever for betydeligt mindre, siger Peter Uno Andersen, men hvad siger du? Og tror du, at Integrationsministeriet/Styrelsen for International rekruttering og integration giver Mohamed lov til at blive i Danmark?

Mere end 22.662 læsere har blandet sig i debatten om udvisningen, og mere end 60 procent har svaret, at de ikke bryder sig om Mohamed skulle udvises.

Fagforeningen NNF har lavet flere videoer om sagen - og der bliver også samlet underskrifter ind på skrivunder.dk i protest mod udvisningen.

Hvad synes du om at udlændinge, der kan tjene 417.793 kr får opholdstilladelse?

Høj løn giver opholdstilladelse - også til familien

Hvis du er blevet tilbudt et job i Danmark med høj løn, kan du ansøge om opholds- og arbejdstilladelse efter beløbsordningen.

Du skal ikke have en bestemt uddannelse, og jobbet behøver ikke være inden for et bestemt erhvervsområde eller fag.

Hvis du har søgt asyl i Danmark og er blevet tilbudt et arbejde med høj løn, kan du også ansøge efter ordningen.

Det er et krav, at du er blevet tilbudt et arbejde med en årlig løn på mindst 417.793,60 kr. (2018 niveau). Du kan ikke få tilladelse efter beløbsordningen, hvis du er blevet tilbudt arbejde til en lavere løn end denne beløbsgrænse.

Kravet om en årlig løn på mindst 417.793,60 kr. skal være opfyldt, selv om du holder ferie uden løn. Hvis du optjener feriepenge, der først udbetales året efter, kan feriepengene ikke tælle med i din løn det år, hvor du optjener feriepengene.

Din arbejdstilladelse er begrænset til den ansættelse, der er tilladelsens grundlag. Du må ikke arbejde i andre stillinger end den, der er nævnt i din tilladelse. Dette gælder også, hvis du får en ny stilling i samme virksomhed.

En opholds- og arbejdstilladelse på grundlag af et job i Danmark giver din familie mulighed for tage med til Danmark. Der kan gives opholdstilladelse til din evt. ægtefælle, registrerede partner eller faste samlever, samt til hjemmeboende børn under 18 år.

Kilde: Ny i Danmark

 

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: