Slask: 10.000 arabiske mænd fortæller om hustruvold

En meget grundig FN-rapport afslører, at 90 procent af de egyptiske mænd mener, at kvinder skal acceptere vold. Hvad mener du?

Den nye FN-rapport viser, at de unge arabiske kvinder gerne vil have mere ligestilling - men at de unge mænd i mnage tilfælde har overtaget deres fædres gammeldags holdninger. Arkivfoto
Den nye FN-rapport viser, at de unge arabiske kvinder gerne vil have mere ligestilling - men at de unge mænd i mnage tilfælde har overtaget deres fædres gammeldags holdninger. Arkivfoto

- Forhåbentlig bliver disse mennesker i deres hjemland.

- Vi har mere end nok af deres slags.

Sådan skriver net-debattøren idietz i en af 103 kommentarer, der er skrevet på den østrigske avis Krone.at om rapport fra FNs kvindeorganistaion UNWomen, der udkom tirsdag.

Ni ud af ti egyptiske mænd: Accepter vold
I rapporten som bl.a bygger på svar fra 10.000 mænd i Egypten, Libanon, Marokko og Palæstina kommer det nemlig frem, at mere end hveranden mand mener, at kvinder må acceptere vold i ægteskabet.

Se også: Kære indvandrerdrenge: I kræver jomfruer, men hvad med jer selv?

 

FN-direktør: Den største undersøgelse nogensinde
Og i rapportens forord - som ikke refererer nogle af de tal, der har fået debatten til at rulle på Krone.at - kan man læse, at undersøgelsens omfang er unik - og at resultaterne viser, at at det er mændene i de fire arabiske lande, der dominerer dagligdagen for kvinder og piger.

- Den internationale mænds og ligestillingsundersøgelse (IMAGES) i Mellemøsten og Nord-Afrika er den mest omfattende sammenlignende undersøgelse af mænd og deres synspunkter og oplevelser relateret til køn og ligestilling mellem kønnene, der nogensinde er gennemført i regionen.

Vi har ikke haft beviser før
- Dens resultater har vist os ting vi allerede vidste, men som vi ikke havde bevis for - for eksempel,at der blandt mange af de mandlige respondenter, er en følelse af overlegenhed, og en overbevisning om, at mænd har ret til at beskytte og kontrollere deres kvindelige familiemedlemmer, skriver Mohammad Ncciri, der er regional direktør i de arabiske lande for FNs Kvinder/UN Women, og på UNWomenarabics Facebookside er der kommet to kommentarer:

 

Den ene - den med blomsten - kommer fra Dania A, mens Hiba N spørger:

- Hvorfor handler rapporten ikke også om Sudan.

Er du overrasket? Og har du nogle forslag til hvad FN kan gøre, for at forbedre ligestillingen for arabiske kvinder?

Du kan læse hele rapporten her.

Skal rapporten fra FN om ligestilling i fire arabiske lande oversættes til dansk?

Se resultat

Skal rapporten fra FN om ligestilling i fire arabiske lande oversættes til dansk?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
1 af 6 
2 af 6 
3 af 6 
4 af 6 
5 af 6 
6 af 6 Den nye FN-rapport viser, at de unge arabiske kvinder gerne vil have mere ligestilling - men at de unge mænd i mnage tilfælde har overtaget deres fædres gammeldags holdninger. Arkivfoto
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i nationen!
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen