Slog 44 år gammel rekord: Nu raser skodebat

Norske Sondre Moen løb 21.131 meter på én time fredag aften. Og det var langt nok til at være europarekord. Men de sko han løb i var ikke opfundet i 1976, da den tidligere rekord blev sat.

Sådan ser de omdiskuterede sko ud. Arkivfoto: Ritzau Scanpix
Sådan ser de omdiskuterede sko ud. Arkivfoto: Ritzau Scanpix

- Gratulerer.

- Fantastisk løb og så imponerende!

Sådan skriver Kari G i en af de 25 kommentarer, den norske løber Sondre Moen har fået på sin Facebook-profil efter at han fredag aften slog den europæiske timerekord, hollandske Jos Hermes satte i 1976.

Det sidste ord er ikke sagt
Sondre løb nemlig 21.131 meter - 187 meter længere end den nederlandske løber - men spørgsmålet er nu, om rekorden bliver godkendt. Moen havde nemlig Nikes Vaporfly på fødderne. Sko der skaber debat: 

 Se også: Vild debat: Ny løbesko gør løbere fire procent hurtigere

- Rekorden vil ikke blive godkendt.

- De sko han brugte lever ikke op til reglerne, og det var løberen informeret om på forhånd, siger Yannis Nikolau fra medieafdelingen i WA, det internationale idrætsforbund, til den norske avis Fædrelandsvennen, men NRKs (Norges svar på DR) har en idrætsekspert, Jann Post, der mener, at rekorden nok skal blive godkendt:

- Jeg tror ikke at det sidste ord i denne sag er sagt.

Reglerne gælder baneløb op til 10 kilometer
- Reglerne er åbenbart ikke lavet for løb på bane, som er længere end 10 000 meter, siger Jann Post til NRK, men hvad siger du?

12 kommentarer
Vis kommentarer