Annonce:
Annonce:

Slut: 7-Eleven vil sige nej til kontanter

De fleste danskere betaler med kort eller mobil, og nu vil den store kioskkæde 7-Eleven gerne have afskaffet den lov, der forpligter dem til at tage i mod kontanter

Der er omkring 175 7-Eleven-butikker - butikkerne er primært beliggende i København, Århus, Aalborg og Odense. Arkivfoto: Henning Hjorth
Der er omkring 175 7-Eleven-butikker - butikkerne er primært beliggende i København, Århus, Aalborg og Odense. Arkivfoto: Henning Hjorth
Annonce:
Følg nationen!

- Respektløst over for rigtig mange mennesker!

- Overhovedet ikke i orden.

Ingen kontanter i udvalgte områder
Sådan skriver Gitte J. i en af de - hold fast - 3500+ kommentarer, der er skrevet på DR Nyheders Facebook-profil om bl.a. kiosk-kæden 7-Elevens ønske om et stop for kontanter.

- Tanken er ikke, at vi fra dag ét vil gå ud og forbyde kontanter.

- Tanken er, at vi i udvalgte områder, typisk i storbyerne, ikke længere vil modtage kontanter på grund af sikkerheden.

- I resten af kæden vil vi så stadig modtage kontanter, så længe kunden ønsker det, siger 7-Elevens øverste chef, Jesper Østergaard, til DR Nyheder og nævner, at der har været seks røverier i år.

Annonce:

Det dummeste jeg længe har hørt
Cirka 19 procent af alle betalinger i 7-Eleven foregår stadig med kontanter, men en undersøgelse fra Nationalbanken - der bl.a. er baseret på tal fra Coop Danmark og Salling Group viser, at andelen af kontantbetalinger i supermarkederne lå på 22 procent i august sidste. Og Gitte J er ikke den eneste, der synes kontanter skal bevares:

- Undskyld jeg siger det ... men det er det dummeste jeg har hørt længe!.....

- NEJ NEJ og NEJ ... og hvad med de hjemløse???? De kan ikke få et hævekort, når de ikke har nogle adresse ... Hallo....

- At udfase mønter og sedler kan have konsekvenser ... men det har man vel ikke tænkt på.

Og hvad når kortet ikke virker?
- Og hvad så når butikkernes kort system går ned og ikke virker i butikkerne..... hvilken er rimlig tit, skriver Mette I. i en anden af de mange kommentarer, og peger på, at kontanter er lig med frihed.

Otte timer uden kontanter er lovligt

Betalingsmodtagere har som udgangspunkt pligt til at modtage kontant betaling i tidsrummet fra kl. 6 til kl. 22, hvis de modtager betaling med betalingsinstrumenter som f.eks. betalingskort og mobilbetaling via app. Dette følger af betalingslovens paragraf 81, stk. 1.

Kontantreglen har til formål at hindre diskrimination af kontantkunder, og der må derfor ikke opstilles betalingshindringer, der alene gælder for kontantkunderne.

Reglen kan ikke omgås ved f.eks. at skilte med, at man ikke tager imod kontant betaling eller frabeder sig kontant betaling, og ej heller ved at undlade at have byttepenge.

Visse betalingsmodtagere inden for sundhedsområdet er forpligtede til at modtage kontanter i hele åbningstiden. Det gælder bl.a. apoteker, tandlæger, fysioterapeuter og andre autoriserede sundhedsfaglige virksomheder.

Pligten til at modtage kontanter gælder ikke ved fjernsalg, som f.eks. salg via webshops og andre former for salg over internettet og salg via telefonen.

Kontantreglen gælder heller ikke ved betalinger i ubemandede selvbetjeningsmiljøer, som f.eks. ubemandede benzinstationer, jf. betalingslovens paragraf 81, stk. 2.

Det er muligt at begrænse det tidsrum, hvor betalingsmodtagere er forpligtede til at tage imod kontanter, til kl. 6 til 20, hvis ens virksomhed er beliggende i et af de områder, som erhvervsministeren har udpeget som særligt røveriudsatte områder.

Kilde: Forbrugerombudsmanden.dk

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er kvindens krop - ikke juristernes
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: