Slut med pølsehorn: Børnehaver serverer kun vegetar

Det er godt for miljøet, klimaet, kroppen, økonomien og så er der heller ingen 'frikadellekrig'. Vegetar-trend i daginstitutionerne breder sig

- Det er super.

- Som mor til en 2-årig, der kun gider agurk, rød peber og majs herhjemme, er det virkelig rart, at vuggestuen får ham til at spise langt mere grønt, end det lykkes os.

Sundhed, økologi, religion
Sådan skriver Line SK på Berlingskes Facebookside i en kommentar til den vegetar-trend, der ifølge avisen breder sig i det danske daginstitutionsmiljø.
Årsagerne til den vegetariske stil er forskellige fra institution til institution, men lederne fra 10 daginstitutioner nævner at sundhed, økologi, økonomi, religion og manglende lyst til en ny 'frikadellekrig' ligger bag den grønne mad. Og uanset hvad føler Line SK det befriende, at hendes søns vuggestue dermed sørger for vitamin-boostet:

Så kan drengen mæske sig i deller derhjemme
- Det er dejligt, at vi så kan være lidt mere large herhjemme, når drengen så mæsker sig i frikadeller og hakkebøffer til aftensmad, skriver Line, og Linda C glæder sig også over udviklingen:

- Så slipper man da for hele frikadelle og leverpostej diskussionen!

- Det er sundt, og man gør samtidig noget godt for miljøet.

- Kødet kan de få der hjemme, skriver LIne, men hvad mener du?

Er det en god udvikling, at daginstitutioner bliver vegetariske? 

Claus I er en af dem, der protesterer på Facebook, for hvorfor er det at der skal være så mange regler:

- Hvorfor er det lige, at institutionerne har så frygtelig travlt med at "sige nej" og lave dogme-regler for alverdens ting?

- Hvad er der galt med sund og nærende, varieret kost med lidt af hvert og noget af det hele?

 

311 kommentarer
Vis kommentarer