Smider alt affald i samme spand

Fra næste sommer skal danskere have op til fire affaldscontainere i forhaven, og det synes Kaj W. er dumt. Han har boet i Frankrig de sidste 12 år, og her har de én spand - og sorteringsmaskiner

I byen Oeting, der ligger i Frankrig, har man én spand - og poser i forskellige farver til at sortere affald i, skriver Kaj.
I byen Oeting, der ligger i Frankrig, har man én spand - og poser i forskellige farver til at sortere affald i, skriver Kaj.

- Hej.

- Angående affaldssortering, så er jeg netop flyttet til Danmark fra det nordøstlige Frankrig, hvor vi har haft affaldssortering i flere år.

- Men på en noget anden måde end det danske forslag.

Dan, stik dine skraldespande skråt op

Grøn, gul, blå, lyseblå m.m.
Sådan indleder Kaj W. et brev til nationen! om den måde, vi danskere skal sortere affald på i fremtiden - og den måde, han har sorteret affald på de seneste ti år i byen Oeting, der ligger i Frankrig ca. ti km syd for Saarbrücken i Tyskland.

Kaj mener, det er et skridt tilbage, at danske husstande fra næste sommer skal have op til fire forskellige spande stående i deres forhaver. Det vil han nemlig gerne undgå: 

- Her kommer de forskellige affaldstyper i plastposer med forskellige farver.

- Grøn, gul, blå, lyseblå m.m.

De poser bliver sorteret automatisk
- Og alle kommes i den samme skraldespand.

- Renovationsbilen tømmes i et anlæg, hvor plastposer sorteres automatisk efter farve.

- Derfor kun én skraldespand pr. husstand, skriver Kaj, og på nationen! skriver Steen V., at de også har nogle automatiske sorteringsanlæg i Norge:

- Tag nu ved lære af Norge hvor man putter det hele i en spand og avancerede sorteringsanlæg sorterer det.

- De genanvender meget mere plastik end som vi gør i Danmark, skriver Steen V., og af de næsten 20.000 læsere, der har deltaget i afstemningen nedenfor, er der da også et solidt flertal for én spand pr. husstand, men hvad mener du?