Snittede dørmand med smadret glas og fik lov at gå: Det var første gang

En episode i Esbjergs natteliv har fået læserne på avisen JydskeVestkysten til tasterne. De raser over, at en sigtet voldsmand fik lov til at tage hjem

Læserne på jv.dk undrer sig over, at politiet lod en voldssigtet person tage hjem efter en blodig episode i Esbjerg. Arkivfoto: Johnny Frederiksen
Læserne på jv.dk undrer sig over, at politiet lod en voldssigtet person tage hjem efter en blodig episode i Esbjerg. Arkivfoto: Johnny Frederiksen

'Hvad ?!!!? Sig mig er i binde-gale!
 
- Det er en dørmand - vagt.

- Han er fan'me at sidestille med politimand, så nu må i stramme den hjelm!'

Skal sgu bare ind og brumme
Sådan skriver Stenn L i en den pt mest populære kommentar (91 likes), der er skrevet på jv.dk om den 41-årige mand, der lørdag nat blev smidt ud af diskotek Underground i Esbjerg, fordi han havde nikket en anden gæst en skalle. For bedst som dørmanden hjalp skallenikkeren mod døren, fik han fat i et glas, som han smadrede og derpå plantede midt i dørmandens ansigt.

Og fordi det var første gang, at han havde gjort den slags, gav politiet ifølge jv.dk ham lov til at tage hjem.

- Sådan en person skal sgu bare ind og brumme.

Helt galt med vores system
'Dørmandens ansigt er da ødelagt for livstid, skriver Peer T i en anden populær kommentar (41 likes), og Marianne L undrer sig også:

'Den er helt galt med vores system.

Det er da hamrende ligegyldigt, om han er kendt eller ej.

Ind i spjældet med ham. god bedring til dørmand, der bare passer sit job', skriver Marianne L. nationen! har spurgt den lokale ordensmagt, om det virkelig er korrekt, at den voldelige gæst, fik lov til at forlade stedet. Og det er det:

Politiet: manden er sigtet for grov vold
- Først og fremmest er det vigtigt at understrege, at den 41-årige mand stadigvæk er sigtet for grov vold.

- Det betyder, at manden, hvis anklagemyndigheden vurderer, at der er grundlag for at rejse tiltale, også kommer for retten, hvor domstolen skal tage stilling til beviserne og en eventuel straf.

- Det er samtidig korrekt, at manden ikke er blevet varetægtsfængslet, men således er på fri fod, mens sagen bliver behandlet.

Men han har aldrig fået straf for vold
- Der er flere ting, der spiller ind i forhold til den juridiske vurdering fra anklagemyndighedens side i denne konkrete sag:

1. Den sigtede har ikke tidligere relevante forstraffe for vold, hvorfor det vurderes, at der ikke er en gentagelsesrisiko.

2. Den sigtede kan ikke påvirke vidner eller efterforskningen, da politiet hurtigt kom til stedet og afhørte de berørte personer m.m.

3. En konkret vurdering af de skader, som den sigtede har påført dørmanden m.m, skriver Kommunikationsenheden, Syd- og Sønderjyllands Politi til nationen!, men hvad tænker du?

Har politiet nogen gode argumenter?

115 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen