Snydt af P-vagt: Sagde jeg slap for bøde, sendte en alligevel

Jurastuderende mener, at Blueparks måde at udskrive P-bøder på strider mod legalitetsprincippet. Blueparks direktør fortæller, at det handler om at beskytte P-vagter mod vrede bilister

- D. 14.01.2016 holdt jeg ulovligt på Vejlebrovej 76-128, da jeg lige hurtig skulle hente noget mad fra en restaurant ved navn Ishøj Dynamite.

P-vagten sagde at jeg var heldig denne gang
- Da jeg havde hentet maden og var på vej tilbage til bilen, fik jeg øje på en parkeringsvagt, som var i færd med at observere køretøjet, hvorefter jeg straks skyndte mig over til ham og pænt informerede ham om, at det var min bil.

- Parkeringsvagten konfronterede mig udtrykkeligt med, at jeg var heldig denne gang og jeg ikke ville blive pålagt en bødeafgift, såfremt jeg omgående flyttede bilen.

- Jeg takkede p-vagten pænt og flyttede omgående køretøjet.

Men han sendte en bøde alligevel
Sådan skriver 19-årige Shadi K, der studerer jura på Københavns Universitet, i et læserbrev til Ekstra Bladet om hvad der er ret og rimelig opførsel. For selv om Shadi troede, at han havde sweettalket sig ud af bøden, fik han sig en slem overraskelse midt i februar. Hans brev fortsætter nemlig således:

- En måneds tid efter dette hændelsesforløb får jeg dog alligevel tilsendt bøden med posten, hvilket jeg fandt yderst forunderligt.

- Jeg skrev derfor en klage til Bluepark, og forklarede hændelsesforløbet.  Ca. 3. ugers tid efter, fik jeg svar på min klage.

Udskrevet i henhold til paragraf 122c stk,2
- De informerede mig om, at bøden var givet på lovgivningsmæssigt grundlag i henhold til færdselslovens §122 c, stk. 2.

 

- Af Blueparks hjemmeside fremgår det, at denne lov siger, at en kontrolafgift kan gives på tre forskellige måder, hvoraf en af måderne er at sende den med posten.

 


Screenshot fra Bluepark.dk fredag d. 18.3. kl. 12.04

Men den paragraf de henviser til er ophævet
- Jeg har dog valgt at slå denne lov op på retsinformations lovbekendtgørelse af færdselsloven, som er nyeste gældende ret.

- Her fremgår det, at loven simpelthen er ophævet.


Screenshot fra Retsinformation.dk fredag d. 18.3. kl. 12.01

- Jeg finder det pinligt og totalt uprofessionelt af Bluepark at henvise til en lov, der simpelthen ikke findes.

Klag til Folketinget
- Hvad der er endnu mere pinligt er, at jeg derefter kontaktede Bluepark telefonisk fredag d. 4/3 kl. 11:00 og gjorde dem opmærksomme på dette, hvortil de konfronterede mig med, at loven stadig er gyldig og den findes på andre 'lovhjemmesider', som de kalder det. Og så henviste mig til at klage til Folketinget.

- I min optik er dette en grotesk udemokratiske opførsel, som strider i mod et af grundelementerne i et demokratisk samfund, nemlig legalitetsprincippet, skriver Shadi, der vil gå videre med sagen, men gerne vil høre om der er andre, der har været ude for at en P-vagt siger, at man ikke får en bøde - også alligevel sender en.

Har du fået en P-bøde, du troede du ikke skulle have?

Nikolaj Florentz Mackowski fra Bluepark siger til nationen!, at han har hørt andre henvise til den ophævede paragraf 122 før - men siger, at den skam lever i bedste velgående:

- Det er velkendt, at mange bilister - ligesom Shadi - tror, at den er ophævet, men den gælder altså stadig, og er senest ændret ved lov 2014.

- Den er lavet for at sikre at p-vagter kan udskrive bøder, uden at komme til skade, hvis en bilist modsætter sig eller kører hurtigt bort, siger Nikolaj til nationen!

 

Se linket her.

 

1 af 5 
2 af 5 
3 af 5 
4 af 5 
5 af 5 
234 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere