Snydt af SKAT: Vi skulle have 40.000 retur, fik kun 20.000

 

Sådan så det ud d. 12. marts. Men skat rettede det, så parret samlet fik cirka 19.000 retur. I alt har skat glemt ejendomsværdiskat i 21000 årsopgørelser.
Sådan så det ud d. 12. marts. Men skat rettede det, så parret samlet fik cirka 19.000 retur. I alt har skat glemt ejendomsværdiskat i 21000 årsopgørelser.

- Jeg ikke er helt sikker på, om det er en sag man kan gå op i.

- Men jeg og min samlever var inde og tjekke vores årsopgørelse den weekend de åbnede op for det.

- Jeg har vedhæftet to billeder hvor man kan se hvad vi skulle have tilbage.

Men så mangler der 20.000
Sådan skriver Fouad i en mail til nationen! om at blive glad, fordi man skal have næsten 40000 kr tilbage fra skat - og skuffet fordi skat har lavet en fejl, så man ikke skal have næsten 40.000 kr tilbage i skat:

- Den 12.4, tirsdag, går vi så ind og tjekker vores kontoer. Der ser jeg, at jeg har fået ca. 12000 kr og min kone 7000kr.

- Jeg vælger at ringe til skat, men deres svar er, at de ikke kan se, hvorfor jeg ikke har fået det som jeg har været berettet til i første omgang.

- De siger der kan ha været rettelser eller andet efterfølgene.

Og skattemanden kan ikke forklare det
- Jeg har ikke pillet i det og heller ikke min kone. Skattemanden kan heller ikke se, hvor eller om der har været en rettelse.

- Det er trods alt ca 20000kr vi er gået glip af uden at få en forklaring, der godt kunne tænke sig at høre om der er andre, der har fået mindre end, de først troede. Det er der, viser det svar SKATs presseafdeling i dag har sendt til nationen!:

17 dage hvar vi retter fejl
- SKAT dannede nye årsopgørelse for op imod 21.365 borgere den 22. marts, da deres første årsopgørelse ikke indeholdt en korrekt ejendomsværdiskat. 

- De berørte borgere kan således have oplevet, at deres restskat er blevet forøget, eller at den overskydende skat er blevet reduceret, hvis de har set årsopgørelsen før den 22. marts.

- Alle berørte borgere er informeret via sms eller e-mail om, at deres årsopgørelse er ændret.

- I perioden 14. til 31. marts kan der ske ændringer i data, som indgår i årsopgørelsen.

Der er altså 200.000.000 oplysninger i systemet
- Det kan fx ske, fordi SKAT løbende kvalitetstjekker de 200 millioner oplysninger fra arbejdsgivere, banker og andre, som årsopgørelsen dannes på baggrund af, eller som i dette tilfælde pga. en manglende ejendomsværdiskat.

 Sker der i denne periode ændringer i borgerens årsopgørelse, får borgeren en mail eller SMS med oplysninger om, at der er en opdateret årsopgørelse i TastSelv, skriver Skat, men hvad er din oplevelse?

Skat siger de har glemt at tage opkræve ejendomsværdiskat i  21.365 årsopgørelser. Har du fået det beløb retur, som du i første omgang så på skat.dk?

 

132 kommentarer
Vis kommentarer