Annonce:
Annonce:

Snydt: Scorer 13 millioner på strøm

Kim har dyr gas - og kan ikke få fjernvarme. Men han leverer affald til fjernvarmeværket, der skovler penge ind på at sælge strøm. Nu har han fået ide

Annonce:
Følg nationen!

- I Fredensborg, Helsingør og Hørsholm kommune forsynes fjernvarmekunderne via Norfors I/S med affaldsvarme (80 pct) og biomasse (20 pct).

- Og Norfors producerer både varme og elektricitet.

- Elektriciteten sælger Norfors I/S videre til DC Energy.

De brænder mit affald af
Sådan indleder Kim H. en mail til nationen! om de galoperende energipriser på el og gas – og de fjernvarmepriser, der ikke stiger, men tværtimod falder.

Kim bor nemlig et sted, der ikke er med i det fremtidige fjernvarmeområde, og hans egen gasregning er steget fra cirka 7000 kr i 2021 til over 20.000 i 2022.

Annonce:

Kim skriver, fordi han nu læser om fjernvarmekunder, der får billig eller gratis varme, fordi deres fjernvarmeværk tjener kassen på at sælge strøm. Og det fik ham til lægge hovedet i blød, og nu har han fået en ide. Hans mail – som nationen! har bedt Norfors om at kommentere – fortsætter nemlig således:

Og jeg er ikke tilsluttet
- Vi borgere i de tre kommuner er jo allesammen med til indsamle affald og biomasse.

- Også de kunder som ikke er tilsluttet fjernvarme. Det vil sige naturgasbrugere, varmepumpebrugere mv.

- Nu forlyder det, at fjernvarmekunder skal betale mindre i fjernvarme, men kunne dem, der ikke er tilsluttet fjernvarmen, så ikke få et nedslag i renovationsudgifterne, spørger Kim og nationen! har spurgt Nordfors – der ifølge seneste referat fra bestyrelsen, regner med et få 13 millioner ekstra i kassen på grund af høje el-priser - om de vil sætte renovationsprisen ned for de borgere, der ikke kan få fjernvarme.

 

Norfors har sendt dette svar:

- Vedrørende takstændringer blev taksten for aflevering af dagrenovation nedsat med 125 kr. pr. ton samtidig med, at varmeprisen blev nedsat.

 

 

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er Mette Frederiksens egen skyld, at hun tvinges til at udskrive valg i utide
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: