Social kontrol: Far truer med at brænde konvertit-datters tørklæde

Ingen fortjener hverken at blive udstødt eller truet på baggrund en levemåde man har valgt, og derfor skal vi bekæmpe social kontrol, og kæmpe for retten til at leve som man ønsker, skriver Ehab

Ehab skriver om den sociale kontrol, konvertit-pigen Sofie er udsat for. Hendes mor vil ikke høre noget om hendes nye religion - og faren truer med at brænde hendes tørklæde, som hun viser her. Foto: Privat/privat
Ehab skriver om den sociale kontrol, konvertit-pigen Sofie er udsat for. Hendes mor vil ikke høre noget om hendes nye religion - og faren truer med at brænde hendes tørklæde, som hun viser her. Foto: Privat/privat

-  Det er rigtig fint, at vi har så meget fokus på tvang og social kontrol i den offentlige debat. Men danske konvertitter skal ikke være en undtagelse.. Deres stemme skal også blive hørt.

- Det er i princippet ikke spørgsmålet, om man vælger eller fravælger en religion. Problemstillingen bunder i, at man bliver frataget friheden til at leve som man ønsker...

Hun har levet et ganske almindeligt liv
Sådan skriver Ehab, der i sit seneste indlæg på sin Facebook har skrevet om en 19-årige dansk pige, lad os kalde hende Sofie(hendes rigtige identitet er kendt af nationen!), der netop er sprunget ud som muslim.

Sofie er med på at nationen! bringer text og hun har selv sendt de selfies, du kan se ovenfor. Hun understreger dog, at hun ikke normalt går med tørklæde.

Ehab, der tidligere har skrevet nationen!-klassikerne  'Ehab: De er ikke voldelige, fordi de er muslimer - de er bare voldelige'(405 kommentarer) og Kære indvandrerdrenge: I kræver jomfruer, men hvad med jer selv? (395 kommentarer), mener, at det er på tide, at vi råber op for dem som ikke bliver hørt. En af dem er 19-årige Sofie, der netop er blevet muslim, og Ehabs indlæg beskriver de problemer, det har givet hende:

Men for nogle måneder siden konverterede hun til islam
- Hun har altid haft et godt forhold til hendes familie, og har levet et ganske almindeligt liv, som majoriteten af befolkningen.

- Men for nogle måneder siden valgte hun at træffe en beslutning, som medførte en drastisk ændring – ikke kun personligt, men også i forholdet til hendes familie.

- Hun valgte nemlig at konvertere til islam.. Her vendte hele hendes situation på hovedet..

- Hendes familie var udmærket godt klar over hendes interesse for islam.

Mor vil ikke høre om det - og far vil brænde hendes tørklæde
- Allerede inden hun besluttede sig for at konvertere, modtog hun trusler af hendes far om at han ville brænde hendes tørklæde, hvis hun nogensinde vælger bære det.

- Efter hun valgte at konvertere, gjorde hendes mor hende opmærksom på, at hun aldrig ville kunne acceptere hendes religion og at hun slet ikke ville hverken høre om, eller se på det.

- Andre familiemedlemmer har også svært ved at acceptere hendes valg.. hver gang hun nævner noget som bare minder om hendes nye religion, kommer der meget grimme ord tilbage.

Ingen fortjener at blive udstødt
- I dag har hun ikke kontakt til hendes far.

- Hun har personligt selv valgt at undgå kontakten, da hun blive påvirket hårdt følelsesmæssigt, og kan ikke leve med at føle sig truet, skriver Ehab, der kæmper for Sofies - og alle andres - ret til i et demokratisk samfund, at leve som de ønsker.

- Ingen fortjener hverken at blive udstødt eller truet på baggrund en levemåde man har valgt.

- Og det gør naturligvis mest ondt når det er ens familie, som man møder mest modstand fra..

Vi skal kæmpe mod social kontrol
- Ingen fortjener at møde så meget modstand, udelukkende på baggrund af sine religiøse overbevisninger.

- Derfor skal vi bekæmpe social kontrol, og kæmpe for retten til at leve som man ønsker..

- Er du enig? Så del!, slutter Ehab, men hvad siger du?

Er der for meget social kontrol? Og vil du have lov til selv at vælge, hvordan du lever dit liv?

 

 

Hvem skal bestemme, hvordan en 19-årig muslimsk pige lever sit liv?

Se resultat

Hvem skal bestemme, hvordan en 19-årig muslimsk pige lever sit liv?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i nationen!
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen