Søger hundredevis af folk til arbejde på Nordsøen: Det haster

Tyra-feltet i Nordsøen er ved at synke i havet og skal genopbygges. Derfor søger to Esbjerg firmaer nu svejsere og stilladsarbejdere, men tror du, at der er nok ledige danskere?

Semco skal bruge 100 mand, og vil prioritere dansk arbejdskraft. Men tror du, der er 200 danskere, der vil arbejde på Nordsøen? Arkivfoto
Semco skal bruge 100 mand, og vil prioritere dansk arbejdskraft. Men tror du, der er 200 danskere, der vil arbejde på Nordsøen? Arkivfoto

- Det er sq godt for Syd og vest jylland ;-)
- Flere arbejdspladser = Flere skattekroner i kommunerne.

Sådan skriver Joel M. i en kommentar på jv.dk til at de to firmaer - Semco Maritime og Muehlhan - i øjeblikket er på intensiv jagt efter op imod 200 mand, fortrinsvis stilladsarbejdere og svejsere, som allerede i marts og april skal sendes på arbejde på Nordsøen. Her skal de forberede afmontering af stålkonstruktionerne på Tyra-feltet, som er ved at synke:

Se også: Ny aftale om olien i Nordsøen: Tog Mærsk lige røven på Danmark?

Vi ved at det er svært at skaffe
- Vi ønsker som udgangspunkt kandidater med stilladsbyggererfaring.

- Men vi ved godt, at det er svært at skaffe i så stort antal, så vi søger også efter håndværkere, som vil omskoles, fortæller Lasse Møller Strandby fra Muehlhan til avisen..

- Man kan godt sige, at det er Tyra-eventyret, der starter her, siger Verner Andersen fra Semco Maritime, der dog over for avisen erkender, at det kan blive nødvendigt, at hyre folk fra udlandet:

Dansk arbejdskraft prioriteres, men
- Vi prioriterer naturligvis dansk arbejdskraft, men det er også en stor opgave, vi står overfor, forklarer Verner Andersen, men hvad tror du?

Som du kan se i kommentarfeltet, er der mange, der mener, at løn- og arbejsvilkårene på nordsøen er blevet ringere de senere år.

Hvis du eller nogen du kender, har arbejde i et af de to firmaer, og kender til løn- og arbejdsvilkår, må du meget gerne skriver til harder@eb.dk

 

290 kommentarer
Vis kommentarer