Annonce:
Annonce:

Søren fik kræft, så blev han fyret og så skar de 3000 af hans pension

Kommunen har accepteret, at han aldrig kommer i arbejde pga af canceren, men fordi han kom i fængsel i USA, da han var 18 år, kan han ikke få fuld førtidspension. Det synes han er uretfærdigt

Annonce:
Følg nationen!

- Jeg er en 59-årige dansker som er døende af cancer i maven. 

- På dette grundlag søgte jeg førtidspension, som er nu bevilget - dog med nogle betingelser som væsentlig forringe min sidste tilværelse. Det føler jeg er uretfærdigt.

Annonce:

Terminalerklæringen er lavet
Sådan indleder Søren P et brev til nationen! om den i hans øjne meget ærgerlige situation han er havnet i. For et år siden fik han konstateret mave-cancer, og efter et hårdt år på kontanthjælp, er han sluppet gennem nåleøjet til en førtidspension - men ikke en fuld pension. Søren har nemlig siddet i fængsel i 10 år i USA, da han var helt ung, og derfor lever han ikke op til de krav, systemet har for at udbetale fuld pension. Hans brev - som også er sendt til regeringen - fortsætter derfor således. Søren mener nemlig, at han skal have dispensation så han kan få en fuld pension:

 

- Under et års forløb med denne sygdom, har jeg været forsørget af bistandshjælp. Mit job mistede jeg, da jeg blev syg i september 2016.

- Det er velvidende at bistandsydelse er den største motivation for at kom i arbejde. Men det har jeg levet af og da terminalerklæringen var lavet her i september/oktober, søgte jeg førtidspension ved hjælp af en social rådgiver på Rigshospitalet.

- Der kom for nyligt et par breve i træk fra kommunen i min e-Boks. Den første var at førtidspension var godkendt, det andet var, at den er modificeret til 'brøk' førtidspension på grund af en bopæl beregning? 

 

- Det fordi jeg ikke har boet her i Danmark siden jeg var 15 år gammel. Ja, på dette tidspunkt boede jeg i Atlanta, Georgia, sammen med min mor og stedfar og var stadig dansk statsborger.

Annonce:

Min mor forsøgte at få mig til Danmark
- I 1977 var jeg involveret i en ulovlig hændelse i staten Georgia.  Jeg var 18 år gammel og blev idømt 20 års fængsel, som jeg straks begyndt at afsone.

- Under afsoning søgte min mor at få mig repatrieret til Danmark (International Repatriation of Prisoners Agreement), så jeg kunne afsone herhjemme. 

- Men der manglede en 'bilateral agreement' mellem Danmark og USA for at det kunne gennemføres under den Internationale aftale. 

- Denne tid hvor jeg afsonet (næsten 10 år) burde indgå i kommunens udregning af bopæl beregning og på denne måde nærmer jeg deres påkrav for at kunne få fuld førtidspension?  Ellers må der laves en dispensation og det er det jeg beder om, en dispensation i denne sag.

Vil gerne have råd til proteinrig mad
- Ud over den kemoterapi-behandling, jeg får nu, vil jeg gerne starte på en høj proteinholdig kostplan v/hjælp af en diætist. 

- Denne post i sig selv vil koste mere end hvad jeg vil have råd til.

Annonce:

- Så kan der søges særlig støtte/enkeltydelse som har en behandlingstid på 6 uger. 

- I mine øjne vil den nemmeste løsning være at tilkende mig fuld førtidspension og hvis nødvendig vil jeg bede om der laves en dispensation i denne sag, skriver Søren, der gerne vil høre, hvad du mener?

Skal kræftsyge Søren have fuld førtidspension, eller er det OK at systemet 'straffer' ham, fordi han sad i fængsel i USA i næsten 10 år, fra 1977 til 1986?

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: