Søren har ringet til pigen i ni år: Hun stjal 63.200 kr.

Søren F har prøvet alt - og nu prøver han så også nationen! - for at få sine penge tilbage. For ingen i retssystemet vil hjælpe ham og han synes ikke det kan være rigtigt, at han skal sætte ’store-Jack’ på sagen’

- For ni år siden boede jeg i en kort periode hos en veninde. Jeg boede der fordi jeg havde det rigtig skidt pyskisk.

- En dag jeg var ude, gik hun ind på min computer og overførte 63.200 kr. til sin egen konto.

- Da jeg opdagede det meldte jeg hende til politiet, og det førte til en dom.

- Hun indrømmede nemlig.

 

Hun sagde hun ikke havde pengene
Sådan indleder Søren F et brev til nationen! om den ret så håbløse situation han sidder i. For selv om pigen – som han ikke er veninde med mere – indrømmede tyveriet i retten og dommeren dømte hende til at betale de 63.200 kr – plus såkaldte proces-renter – tilbage til Søren, så er tiden gået og gået og gået uden at Søren har fået sine penge retur. Og det synes han ikke kan være rigtigt.
Brevet – som han gerne vil bede om du deler til andre, der også er ramt at et uretfærdig retssystem – fortsætter nemlig således:

- Efterfølgende lykkedes det mig at hive hende i fogedretten, men der sagde hun bare, at hun ingen penge havde. Og det synes retten var OK.

- Derefter har jeg så i 9 år forsøgt at få kontakt med hende, men hun flytter og flytter og skifter telefon-nummer ret ofte.

Nu er det blevet en princip-sag for mig
- Hun svarer som regel heller ikke på henvendelser fra mine venner, som også har kontaktet hende. De få gange hun har svaret, siger hun at jeg er fuld af løgn eller at hun ikke havde pengene.

- Online har jeg også flere gange forsøgt at kontakte hende men hun er som sunket i jorden.

- Jeg har også kontaktet fogedretten, for at prøve igen, men de beder mig om at finde ud af, hvor hun bor nu. Og politiet ville ikke udlevere hendes adresse, det skal jeg selv betale for hos kommunen.

- For mig er dette blevet en princip-sag fordi der åbenbart gælder nogle særlige regler for tyve/uærlige mennesker.

Hvorfor kan Skat ikke tage pengene fra hende?
- Jeg er selv ærlig og betaler min gæld, og hvis jeg skylder det offentlige noget, så indeholder skat bare pengene i min pension.

- Og så er det jeg tænker, hvorfor man ikke kan bede Skat om inddrive penge i forbindelse med retssager?

- Som privat person er man ret lost, man må ikke ret meget.

- Og hvis jeg nu fandt hende og tog min store og veltrænede ven Jack med og bad hende betale, så ville vi blive anmeldt for afpresning, fordi vi er 2 og han er stor.

Det ville være retfærdigt
- Men helt ærligt…..hvor er retfærdigheden og retssikkerheden henne i Danmark, når det åbenbart kan betale sig at stjæle fra andre.

- De penge ville falde på et meget tørt sted, skriver Søren, der til daglig sidder i kørestol og er spastiker.

 

1 af 2 
2 af 2 
300 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere