Annonce:
Annonce:

Sommerhus-Claus: Snydt for 6000 kr

3500 borgere har ringet - og 1800 har mailet - til Energistyrelsen for at spørge til deres varmecheck. Svaret til mange er, at de må vente til januar

Her bor Claus, der er pensionist og bruger el til at varme sommerhuset op. han fik ikke varmecheck i sidste uge, og må nu vente til januar. Privatfoto
Her bor Claus, der er pensionist og bruger el til at varme sommerhuset op. han fik ikke varmecheck i sidste uge, og må nu vente til januar. Privatfoto
Annonce:
Følg nationen!

- Hej.

- Jeg er pensionist.

- Jeg bor i sommerhus, der bliver opvarmet med el – og jeg har ikke modtaget den tildelte varmecheck, trods at jeg mener at jeg opfylder alle kriterierne.

Står i en ret penibel situation
- Energistyrelsen som står for udbetaling er ikke kontaktbar via telefon – og jeg står i en ret så penibel situation.

- Jeg plejede at betale cirka 800 for el pr måned, men det er steget til cirka 2000 pr måned.

Sådan skriver Claus H. i en mail til nationen! om den varmecheck han havde regnet med at modtage - og de fire måneder der nu går, før han kan søge om at få den, fordi han ikke fik den i første omgang.

Der er sket en fejl - vent til januar
Claus er blot én af mange, der har kontaktet nationen! fordi de føler sig snydt for de 6000 kr, politikerne valgte at sende til de danskere, der er ramt hårdest af energikrisen. En anden er Randi:

Annonce:

- Hej. Jeg er en af de 400.000 danskere, der står til at skal have varmechecken.

- Problemet er bare, at jeg ikke har fået mine penge.

- Jeg har nu brugt 3 dage på at kontakte udbetaler, og kom langt om længe igennem (begyndte som nummer 49).

- Den venlige dame kunne ikke hjælpe mig, hun forklarede at der var sket en fejl i deres system og derfor var der en del der manglede at få.

Men jeg skal betale regningen nu
- Hun beklagede og svarede, at til januar kunne jeg ansøge om dem og se om jeg på denne måde kunne få dem udbetalt. Og ellers måtte jeg nok bare rene med at pengene var gået tabt.

- Her sidder jeg med en regning på varme som er steget til det dobbelte og kan ikke få denne hjælp jeg skal have, fordi der er sket en fejl fra deres side, skriver Randi H således, og nationen! har spurgt Energistyrelsen, hvor mange henvendelser de får om manglende varmecheck – og hvorfor man først kan søge om pengene til januar. Styrelsen har sendt dette svar:

Annonce:

De fleste har fået pengene
-  Udbetaling Danmark har udbetalt varmechecken til knap 402.600 borgere.

- Energistyrelsen har oprettet en supportfunktion, som borgere, der har spørgsmål om varmechecken, kan ringe og skrive til.

- Denne funktion har til og med i går besvaret omkring 3.500 telefonopkald, og modtaget 1.800 mails, som vil blive besvaret løbende.

Hvorfor kan borgere, der ikke har modtaget varmechecken, først søge til januar?

- Langt størstedelen af de berettigede husstande har modtaget varmechecken med udbetaling pr. 10. august 2022.

 

- Vi har haft fuld fokus på at få så mange som muligt med her – fordi det går hurtigere og er mindre bøvlet for borgerne med en automatisk check end en individuel sagsbehandling.

Annonce:

Mangler IT-system og bekendtgørelse
- Den supplerende ansøgningsrunde kan først åbne 1. halvår af 2023, da der bl.a. er brug for ny IT-systemunderstøttelse, herunder ansøgningsportal, udstedelse af bekendtgørelse og etablering af ny sagsbehandlingsproces, skriver Energistyrelsen, men hvad tænker du?

 

 

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: