Sommerhusejere irriterer de lokale: Bliv hjemme

nationen! har fået et opkald fra en borger i Odsherred. Han klager over de sommerhusejere, der tager på coronaophold, og beder dem opføre sig ordentligt. I Norge har regeringen indført 'hytteforbud'

I Norge får man bøde på 8000 kr (15.000 norske) hvis man opholder sig i en fritidsejendom i enanden kommune, end ens hjemkommune. Arkivfoto: Søren Schnoor
I Norge får man bøde på 8000 kr (15.000 norske) hvis man opholder sig i en fritidsejendom i enanden kommune, end ens hjemkommune. Arkivfoto: Søren Schnoor

- Jeg vil gerne bede de danskere, der bruger de her 14 dages corona lock-down til at tage i sommerhus, om at tænke sig om.

- De opfører sig som om de er på ferie.

- De vælter ind i supermarkederne i store grupper. Det er unge og det er familier med børn, og det virker som om de tror, at corona-reglerne ikke gælder, når man er i sommerhus.

Forældre forarger købmand: Send ikke jeres børn herned

Vi har slet ikke læger nok
- Vi har også talt om, at vi slet ikke har læger nok, hvis de skulle gå hen og blive syge, og vi er også usikre på, om de er taget i sommerhus, fordi de faktisk er smittet med corona.

- Jeg synes de skal blive hjemme i deres egen kommune.

Sådan lød det i går i nationen!-telefonen fra en borger, der bor i Odsherred Kommune - en af landets største sommerhuskommuner med mere end 23.000 fritidsejendomme (OBS.tidligere fremgik det, at der var 30.000 fritidsejendomme. Det var forkert. red.)

Bøde på 8000 kr. for at være i hytten
Borgeren vil gerne være anonym, da han forudser, at hans opråb vil skabe hidsig debat - det har sommerhus-ophold nemlig allerede gjort i Norge, hvor de små sommerhuskommuner har bedt folk om at blive i deres hjemkommune.

Screenshot fra den norske regerings hjemmeside.
Screenshot fra den norske regerings hjemmeside.

Eller fængsel i ti dage
Den norske regering indførte i går et reelt hytteforud (sommerhus-forbud), der betyder, at personer, som opholder sig på en fritidsejendom i en anden kommune, kan få en bøde på 8000 kr (15.000 norske kroner) eller fængsel i ti dage. Der er mulighed for lovligt op hold - hvis én person i husstanden er smittet, kan resten af familien således godt få lov, ligesom tilsyn eller nødvendigt vedligeholdelsesarbejde også er undtaget.

Sådan et forbud med bøder og fængselsstraf synes Odsherred-borgeren er lige voldsomt nok, men hvad siger du?