Sosu nægter at lægge varer i køleskab: De er fra nemlig.com

I Københavns Kommune kan man kun få hjælp med varer, der er købt hos Intervare eller Den Gamle Købmandsgaard. Hvis varerne er fra Nemlig.com, så rør sosuerne ikke ved dem.

Jeg købte for kr. 1.225,13, bl.a vaskepulver, el-pærer, køkkenrulle osv., skriver Bentedetta.
Jeg købte for kr. 1.225,13, bl.a vaskepulver, el-pærer, køkkenrulle osv., skriver Bentedetta.
Følg nationen!

- Kære Ekstra Bladet.

- Jeg har i dag (torsdag) haft besøg af to hjælpere.

- De nægtede begge at sætte varer fra Nemlig.com på plads - ikke engang isen, som jeg har købt til min 89-årige mand, John, fordi han ikke kan spise ’normalt’ mere!

- Så nu ligger alle varerne og flyder på gulvet, og jeg har ikke kræfter til at samle dem op! (Jeg er 75 år)!

Fibromyalgi og Parkinson
Sådan indleder Benedetta V fra København et brev til nationen! om at være gammel og syg og have brug for hjælp – og føle at kommunen har for meget magt over borgerne.

Benedetta har lidt af fibromyalgi siden 1998, og får hjemmehjælp – og hendes mand har Parkinson. De får derfor bragt varer til døren, og fordi de ikke selv kan sætte dem på plads i fryser, køleskab og skabe, beder de sosu’erne om at gøre det. Men det er åbenbart ikke så simpelt.
Benedettas brev – som nationen! har bedt Københavns Kommune om at kommentere – fortsætter derfor således:

Nemlig.com passer mig godt - de andre er dyre
- Jeg mener IKKE, at Københavns Kommune har ret til at forlange af os, at vi SKAL købe vores dagligvarer hos Den gamle købmandsgård eller Intervare.

- Jeg HAR prøvet at handle med Intervare - det er et bøvlet system, hvor de ringer en op om onsdagen f.eks., og jeg nåede aldrig at have ordren klar!

- Desuden er de dyre!

- Jeg køber varer hos Nemlig.com, det passer mig godt, jeg kan finde tilbud og styre slutsaldoen, som jeg vil, og tage min tid til det.

Synes det er ulovligt
- Jeg er gift med John, han er 89 år, og han har haft Parkinson i 10 år. Han er på hospitalet nu, men kommer hjem en af de nærmeste dage.

- Han kan ikke selv spise mere, og skal snart indlægges igen, idet han skal have en sonde i maven, så han derigennem kan få tilstrækkelig ernæring.

- De to piger fortalte, at de har fået strenge ordrer fra gruppelederen og den faglige leder, men jeg synes det er konkurrenceforvridende overfor andre firmaer - og dermed ulovligt, skriver Benedetta, men Københavns Kommunes sundheds- og omsorgsforvaltning at det slet ikke er sosuerne opgave, at stille varer på plads:

Borgere skal visiteres til at få sat varer på plads
-
Hvis en borger er visiteret til støtte og indkøb er det muligt at få hjælp til at sætte varer på plads, hvis der er behov for det.

- Det skal dog ske hos en af de to tjenester, som har vundet udbuddet hos Københavns Kommune.

Og det gælder ikke varer fra nemlig.com
- Nemlig.com er ikke en af de to private leverandører.

- Det er leverandørernes chauffører, som sætter varerne på plads, så eksempelvis varernes friskhed bevares, skriver forvaltningen, der lige minder om at kommunens SOSU-medarbejdere generelt er fleksible, og gerne hjælper med ydelser, borgerne ikke er visiteret til, hvis der enkelte dage er behov for det.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun er dansk politiks nyeste protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind