Sosu'en tog 93-årig med på bar: Gad ikke luge plejehjems-haven

Hvad har du lyst til i dag? Bingo eller havearbejde? Sådan spurgte plejehjemsmedarbejderen Gavin, men Alfred havde lyst til noget helt andet

Gavin (tv) tog Alfred på 93 år med på bar og drak øl, mens de andre lugede haven. Gavin fik letøl og Alfred fik en med rigtige procenter. (Foto Facebook)
Gavin (tv) tog Alfred på 93 år med på bar og drak øl, mens de andre lugede haven. Gavin fik letøl og Alfred fik en med rigtige procenter. (Foto Facebook)

- Åh, sikke en fantastisk medarbejder som lyttede til den ældre mands ønsker.

Sådan skriver Ann L på Kärsdala Vård-& Omsorgsboende Facebookside i en af de mere end 675 primært positive kommentarer den lille solstråle historie fra plejehjemmet syd for Stockholm har fået.

Stort plus
- Ældrepleje som er menneskelig - stort plus til jer.

- Og stort minus til alle jer, der bedriver ældreomsorg som moderne menneskehandel, skriver Tommy B, om 93-årige Alfred, der forleden fik sin vilje, da hans sosu-plejer Gavin spurgte ham, hvad han havde lyst til.

- At komme ud i solen og drikke en øl, sagde Alfred nemlig - og sådan blev det, som du kan se her:


Plejehjemleder Hans Nygren - som er meget aktiv i Facebook-debatten og bl.a. skriver skål og lancerer kommende technofester på plejehjemmet - siger til nationen!, at han da godt kender det danske plejehjem Lotte, der blev kendt for at servere rødvin for de ældre. Og til avisen expressen siger han, at der skal være plads til den slags engang i mellem:

- Vi har jo altid mange former for aktiviteter. Havearbejde f.ex og bingo og gymnastik, og Alfred er da med på det meste, men måske er det ikke lige ham at plante blomster, siger Hans Nygren til avisen.

Klokken 12.00 onsdag trillede bussen med de ældre fra plejehjemmet Lions Park i Aalborg afsted mod McDonalds, og de ældre kunne så vælge mellem oksekød eller kylling - en Mcfeast.eller en McChicken-menu, som det hedder på McD-sprog. Foto fra Aalborg Kommunes Facebook-side nationen Skam jer: Hele plejehjemmet fik McDonalds mad

Men hvad siger du?
Ville du bo på et plejehjem, hvor de kan finde på at tage dig med på bar?

1 af 2 
2 af 2 Gavin (tv) tog Alfred på 93 år med på bar og drak øl, mens de andre lugede haven. Gavin fik letøl og Alfred fik en med rigtige procenter. (Foto Facebook)
132 kommentarer
Vis kommentarer