Sosu'er på kursus fik to tørre sandwich: Underviserne fik lækker buffet

Viborg kommunes omsorgschef siger, at det kun skete én gang, og at det aldrig vil ske igen, men forklarer, at det handler om en lærer med glutenallergi

Så er der serveret. Privatfoto
Så er der serveret. Privatfoto
Følg nationen!

- Først grinede vi, men så blev vi sgu lidt sure.

- For hvorfor er det, at vi sosu'er og sygeplejersker, skal spises af med tørre sandwich, mens de folk, der skal undervise os, får lov til at få lækre salater og delikate retter.

Chefen: Det fremstår uheldigt
Sådan lyder fra en gruppe sosu'er og sygeplejersker, der er på kursus i det nye indberetningssystem, Viborg Kommunens omsorgsmedarbejdere skal bruge fremover. Kurset - det foregår på Viborgs Sosu-skole - er et dagskursus med forplejning, men da kursisterne og underviserne skulle have frokost, så viste det sig, at der var 2 slags serveringer.

Her er kursisternes mad. Max to stks:

 

 

Her er undervisernes mad - bemærk skiltet, der advarer kursister, der skulle få lyst til at smage.

 

Men en af underviserne har glutenallergi
Gruppen af kursister - der af hensyn til deres stillinger ikke står frem med navn - mente, at deres oplevelse var så speciel, at Ekstra Bladets læsere også skulle høre om den. Og kommunens omsorgschef Maila Brown Lundberg Tandrup, kan godt se, at det fremstår uheldigt:

- Jeg kan godt forstå, at kursisterne undrer sig. Vi har holdt i alt 17 introduktionskurser indtil videre, og der har forplejningen været ens for alle – undervisere som kursister.

- Årsagen til, at der er forskel på frokosten ved det kursus, som billederne stammer fra, er, at undervisningsteamet har fået en underviser på holdet der lider af glutenallergi.

- Derfor blev der for nemheds skyld bestilt ens frokost til alle underviserne.

- Det fremstår uheldigt, og det laver vi om på.

Fremover bestiller vi den samme frokost til alle
- Fremover vil vi igen bestille den samme frokost til alle. Kun de, der har fødevareallergi, kan få en anden forplejning, og vil få mulighed for at melde dette ind.

- For en god ordens skyld vil jeg samtidig gøre opmærksom på, at underviserne var sundhedsfagligt personale – blandt andet social- og sundhedsassistenter og terapeuter – ikke akademikere, skriver omsorgschefen, men hvad synes du?

Forstår du godt at kursisterne blev sure, da de så, at underviserne ikke skulle have sandwich, men buffet?

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+