Statsminister i narko-angreb: De rige må stoppe

Sverige har et kæmpe bande-problem, og myndighederne mener  at banderne bla. tjener penge på narko. Og nu langer statsministeren ud efter de rige narko-brugere.

- Vi ved, at det største forbrug er i velhaverområderne.

- Djursholm, Danderyd (kommuner ved Stockholm med høje husstandsindkomster red) - det er dér, du ser det største forbrug.

- Men kriminaliteten og skydningerne sker i andre områder.

Emojis, service og reklamefremstød: Sådan lokker narkopusherne

De rige bidrager
Sådan lød det i gør fra den svenske statsminister Stefan Löfven til avisen Dagens Nyheter, da han lancerede en handlingsplan mod narkokriminalitet.

- Alle som anvender narkotika bør tænke på at de bidrager til det, og det ville ikke ikke undre mig, hvis en masse ( velhavende red.) djursholmsborgerne, peger fingre af de berørte områder og siger 'ad, hvor er der forfærdeligt'.

- Men de bidrager selv til det gennem narkotikaforbrug, fortsatte ministeren interviewet, som allerede har skabt en del debat hinsidan. Bl.a. på Facebook:

Politiet kommer sjældent hos de rige
- Undersøgelser viser at unge fra Danderyd er dem, der bruger mest narkotika.

- Og uden særlig risiko, da politiet sjældent kommer i det område.

- Men det vigtigste spørgsmål må være, hvilken narkopolitik, der skal føres. Den skrappe fungerer vældig dårligt, og gøder den organiserede kriminalitet.

På tide at tænke nyt?
- På tide at tænke nyt?, skriver Johan E i en populær kommentar på avisens facebook-profil, og det er Mike E helt med på:

- Et første skridt er måske at afkriminalisere cannabis og så bruge kræfterne på den tunge narkotikahandel i stedet, skriver Mike, mens Vincent undrer sig over, hvor statsministeren har fundet sine oplysninger om de riges narkoforbrug:

- Hvorfor spurgte avisen ham ikke om det?, spørger Vincent, men hvad tænker du?

17-årige om kokain: Bliver tilbudt smagsprøver