Stemmer du indvandrerkritisk så må du flytte: Svensk mor truer søn

Der er valg i Sverige d. 9. september, og det indvandrerkritiske parti Sverigedemokraterna ser ud til at bliver næststørst. Avisen Expressen har talt med nogle førstegangsvælgere.

Der er valg i Sverige d. 9. september, men stemmer man på indvandrerkritiske Sverigedemokratarna, skal man ikke sige det højt alle steder. Arkivfoto
Der er valg i Sverige d. 9. september, men stemmer man på indvandrerkritiske Sverigedemokratarna, skal man ikke sige det højt alle steder. Arkivfoto

- Alle skal have lov til at stemme på dem de har lyst til.

- Vi lever trods alt i et demokrati!

- Folk skal ikke mobbes pga af deres politiske holdning.

Mor truede og sagde jeg ikke kunne blive boende
Sådan skriver Cassi V i en af de Facebook-kommentarer, der er skrevet om de interview med førstegangsvælgere, den svenske avis Expressen publicerede i går.
En af de ting, der fylder i den svenske valgkamp er nemlig den måde andre partier taler om og behandler det indvandrerkritiske parti Sverigedemokraterna, der står til at vokse voldsomt om 13 dage.

- Da jeg sagde, at jeg ville stemme på Sverigedemokraterna truede min mor mig og sagde, at jeg ikke kunne blive boende.

- Nu er jeg flyttet, så nu kan jeg stemme på dem, jeg har lyst til, siger 18-årige Richard D, f.ex. til avisen, og han er ikke den eneste, der har oplevet at, der er konsekvenser ved at sige, at man stemmer på det indvandrerkritiske parti.

Familien ved ikke vi stemmer Sverigedemokratisk
Samme avis bragte for 2 uger siden et interview med Pia - der ikke ville have sit efternavn i avisen - og hun fortalte således:

- Vi er ikke sverigedemokrater udadtil. Vores børn og familie ved ingenting.

- Det er er meget følelsesladet, og jeg kan f.ex. ikke ringe til min søn og sige, at vi deltager i et møde med Sverigedemokraterna, sagde Pia, og ser man på facebook-kommentarerne, så er der mange, der mener, at man skal lade være med dømme andre ude:

- Bliver Sverigedemokraterna størst ved valget, så bør vi svenskere accepttere, at mange er blevet trætte af svensk politik og politiske løfter.

- Svenskere, der stemmer Sverigedemokratisk, er og bliver aldrig nazister, men folk, der vovver at tænke på fremtiden, skriver Catharina K i sin kommentar, men hvad tror du?


Sådan så Expressens forside ud i 2014, da Sverigedemokarterna fik 12,9 procent. Hvordan tror den vil se ud, hvis partiet - som står til at få mellem 18 og 23 procent - går voldsomt frem?

Se også: Afskyeligt: Svenskere diskuterer totalt forbud mod muslimske skoler

1 af 2 
2 af 2 Der er valg i Sverige d. 9. september, men stemmer man på indvandrerkritiske Sverigedemokratarna, skal man ikke sige det højt alle steder. Arkivfoto
268 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere