Annonce:
Annonce:

Stemmer du indvandrerkritisk så må du flytte: Svensk mor truer søn

Der er valg i Sverige d. 9. september, og det indvandrerkritiske parti Sverigedemokraterna ser ud til at bliver næststørst. Avisen Expressen har talt med nogle førstegangsvælgere.

Der er valg i Sverige d. 9. september, men stemmer man på indvandrerkritiske Sverigedemokratarna, skal man ikke sige det højt alle steder. Arkivfoto
Der er valg i Sverige d. 9. september, men stemmer man på indvandrerkritiske Sverigedemokratarna, skal man ikke sige det højt alle steder. Arkivfoto
Annonce:
Følg nationen!

- Alle skal have lov til at stemme på dem de har lyst til.

- Vi lever trods alt i et demokrati!

- Folk skal ikke mobbes pga af deres politiske holdning.

Mor truede og sagde jeg ikke kunne blive boende
Sådan skriver Cassi V i en af de Facebook-kommentarer, der er skrevet om de interview med førstegangsvælgere, den svenske avis Expressen publicerede i går.
En af de ting, der fylder i den svenske valgkamp er nemlig den måde andre partier taler om og behandler det indvandrerkritiske parti Sverigedemokraterna, der står til at vokse voldsomt om 13 dage.

- Da jeg sagde, at jeg ville stemme på Sverigedemokraterna truede min mor mig og sagde, at jeg ikke kunne blive boende.

- Nu er jeg flyttet, så nu kan jeg stemme på dem, jeg har lyst til, siger 18-årige Richard D, f.ex. til avisen, og han er ikke den eneste, der har oplevet at, der er konsekvenser ved at sige, at man stemmer på det indvandrerkritiske parti.

Annonce:

Familien ved ikke vi stemmer Sverigedemokratisk
Samme avis bragte for 2 uger siden et interview med Pia - der ikke ville have sit efternavn i avisen - og hun fortalte således:

- Vi er ikke sverigedemokrater udadtil. Vores børn og familie ved ingenting.

- Det er er meget følelsesladet, og jeg kan f.ex. ikke ringe til min søn og sige, at vi deltager i et møde med Sverigedemokraterna, sagde Pia, og ser man på facebook-kommentarerne, så er der mange, der mener, at man skal lade være med dømme andre ude:

- Bliver Sverigedemokraterna størst ved valget, så bør vi svenskere accepttere, at mange er blevet trætte af svensk politik og politiske løfter.

- Svenskere, der stemmer Sverigedemokratisk, er og bliver aldrig nazister, men folk, der vovver at tænke på fremtiden, skriver Catharina K i sin kommentar, men hvad tror du?

Annonce:


Sådan så Expressens forside ud i 2014, da Sverigedemokarterna fik 12,9 procent. Hvordan tror den vil se ud, hvis partiet - som står til at få mellem 18 og 23 procent - går voldsomt frem?

Afskyeligt: Svenskere diskuterer totalt forbud mod muslimske skoler

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

rente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabat
Annonce:

Mest læste lige nu

Anders Fogh havde næsegrus beundring for kommunist-Kina
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt

Mere om krim med Ekstra Bladet+

LIGE NU

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: