Annonce:
Annonce:

Stemmer nej: Kritikken vælter ned

Karsten Byrgesen fra Nye Borgerlige fører kampagne for et nej' til afskaffe forsvarsforbeholdet i sin hjemmeværnsuniform - og han er sur over, at han ikke må deltage i et offentlig debatmøde på Fredericia Bibliotek i aften. Men skal alle inviteres?

Karsten er klar til at lægge hjemmeværnsuniformen, når han skal deltage i valgmøder om forsvarsforbeholdet. Men i aften - hvor der er valgmøde i hans hjemby - er han ikke inviteret. Foto: Karsten Byrgesen
Karsten er klar til at lægge hjemmeværnsuniformen, når han skal deltage i valgmøder om forsvarsforbeholdet. Men i aften - hvor der er valgmøde i hans hjemby - er han ikke inviteret. Foto: Karsten Byrgesen
Annonce:
Følg nationen!

- Nu siger du, at du har 42 års erfaring i Forsvaret.

- Så burde du vide bedre, ellers er da der en mangel i din uddannelse.

- Det er vigtigt for Forsvaret og Hjemmeværnet, at når man er i uniform, så udtaler man sig ikke offentligt om politik.

Bør ikke tale politik i uniform
Sådan skriver Peder L i en af de kritiske kommentarer Nye Borgerliges mand i Fredericia Byråd og Region Syddanmark, Karsten Byrgesen har fået, fordi han i en video på Facebook, siger nej til at afskaffe det danske forsvarforbehold. For Karsten taler nemlig om folkeafstemningen 1. juni iført sin hjemmeværnsuniform.

- Du burde lade være med at udtale dig om politik når du står i uniform, fortsætter Peder sin kommentar, der har fået otte likes - og Karsten svarer da også, at han selvfølgelig tager uniformen af, hvis han skal optræde i et politisk debatmøde.

Annonce:

Udelukket fra biblioteket
Sådan et er der tilfældigvis i Fredericia i aften - arrangeret af gymnasiet, Fredericia Dagblad og det kommunale bibliotek. Men Karsten er ikke inviteret, ligesom de konservative heller ikke er:

- Frederica Bibliotek, der er kommunalt ejet og et dagblad, har udelukket Nye Borgerlige fra at deltage i aftenens debatmøde, skriver Karsten på Facebook - og han har sendt det svar, han fik tidligere i dag fra kommunen, da han spurgte hvorfor, han ikke måtte deltage i debat-panalet.

Men hvad siger du?

Derfor er du ikke inviteret

'Kære Karsten Byrgesen

Tak for henvendelsen og for at pege på problematikken omkring repræsentativitet på debatmøder, der afholdes af kommunale aktører. Gymnasiet, der har stået for sammensætningen af panelet, har givet flg. forklaring på sammensætningen af panelet til debatmødet: 

I forbindelse med at der afholdes en debat om forsvarsforbeholdet er der inden for en kort tidsramme sammensat et debatpanel.

I alt skulle panelet ikke være for stort og helst ramme fem debattører.

Det blev tilstræbt for at give taletid til alle i panelet. Præmissen for sammensætningen har været at dække partierne bag det nationale kompromis.

Her er Socialdemokratiet, Venstre og Socialistisk Folkeparti repræsenteret.

Der skal også være repræsentation fra oppositionen. Her er venstrefløjen repræsenteret med Enhedslisten. Her er højrefløjen repræsenteret med Dansk Folkeparti

Dermed er flere partier ikke repræsenteret i debatpanelet. Debatten er i regi af folkeoplysningsarbejde for gymnasielever på Fredericia Gymnasium og borgere i Fredericia

... der er ikke samme krav til repræsentativitet ved debatmøder som ved valgmøder (f.eks. til Folketinget og byråd), men biblioteket har noteret sig problematikken, og vil følge debatmødet i aften op med et ’politisk marked’ i bibliotekets foyer, hvor biblioteket inviterer alle de lokale partiforeninger til at deltage og komme i dialog med borgerne omkring forsvarsforbeholdet. Det kan f.eks. blive lørdag 21. maj kl. 11-13.'

Mail fra Fredericia Kommune til Karsten Byrgesen

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: