Stephanie fra Herlev udvist: En elev-uddannelse er ikke fin nok

Hun er født og opvokset i Danmark, men fordi hendes mor er amerikaner og fordi en uddannelse som økonomi-elev ikke tæller som en uddannelse for Udlændingestyrelsen, skal Stephanie ud af landet senest 10 november

Stephanie takker alle dem, der har stemt på hende. Hør med her

- Jeg er 20 år gammel, født på Herlev Hospital af en amerikansk mor (som er født at danske forældre i USA) og en dansk far.

Jeg har boet i Danmark hele mit liv
- Jeg fik mors statsborgerskab, da hun fik den fulde forældremyndighed fra fødselsen.

- Jeg har boet hele mit liv i Danmark og har aldrig været i USA.

Sådan indleder Stephanie et læserbrev til nationen! om det afslag på opholdstilladelse, hun har modtaget (og som du kan læse i uddrag nedenfor). Stephanie skal forlade Danmark senest d. 10 november, men som du kan læse nedenfor, har Stephanie svært ved at acceptere den afgørelse - og derfor beder hun nu nationen! om hjælp. Brevet fortsætter således:

Jeg har været FDF'er i næsten 10 år
- Jeg gennemførte den danske folkeskole, hvorefter jeg startede på HHX, hvorfra jeg blev student i sommeren 2015.

- Efter jeg var færdig med HHX startede jeg som økonomielev hos Brüel & Kjær Sound and Vibration Measurement A/S.

- Jeg har altid været fuld integreret i det danske samfund, da jeg har været på arbejdsmarkedet siden jeg fyldte 15 år - herudover har jeg været FDF'er i næsten 10 år.

- Jeg bor til dagligt sammen med min danske kæreste i Ringsted.

De regner ikke min elevplads for noget
- Udlændingestyrelsen har afvist min sag om permanent opholdstilladelse, da en elevplads hverken betegnes for et fuldtidsarbejde da jeg løbende er på skole - og samme tid er den heller ikke en uddannelse på en offentlig anerkendt uddannelsesinstitution.

- Derfor betegnes jeg af udlændingestyrelsen som ledig.

- Min midlertidige opholdstilladelse udløber den 10. november 2016, hvoraf den ikke kan forlænges så længe, jeg er elev - hvoraf jeg først er færdig med min elevplads 6. september 2017.

Skal jeg droppe uddannelsen og tage et fuldtidsarbejde?
- Hvis udlændingestyrelsen ikke ændre deres holdning til min sag, vil jeg stå til udvisning til november, hvis jeg ikke finder et fuldtids arbejde senest til juli, da jeg skal have 3 måneders lønsedler som bevis på at jeg er i gang, for at forlænge min midlertidige opholdstilladelse.

- Hvis der ikke sker noget godt i min sag, vil det have store konsekvenser for min kærestes og mit liv, da jeg ellers bliver smidt til USA og min kæreste så står alene tilbage i Danmark med både bil og lejlighed.

- Vi er et ungt par, som lever på samme vis som alle andre danske unge, skriver Stephanie, der vil høre om der er andre, der har været i hendes situation, og om de muligvis har et godt råd til hende.

Men hvad tænker du? Forstår du godt at Stephanie er frustreret og ked af det?

Andre der også mener at Udlændingeloven er uretfærdig:

Jianxiu er blevet tilbudt arbejde på sushi-restaurant på Amager. Og så er hun gift med Stig. Men nu skal hun ud af Danmark. Privatfoto nationen Læs det ubærlige afslag: Danske Stig elsker kinesiske Jianxiu

nationen Fanø raser: Flittig sushi-kineser står til udvisning

237 kommentarer
Vis kommentarer