Stig købte et ur: Så kom SKAT, Vand & Naturstyrelsen og politiet efter ham

I dag har Stig - mens to mand holdt øje med ham - måtte klippe sin urrem af sit nye ur. Nu skal han ha' luft for sin frustration over det danske system. Læs hans groteske sag

SKAT, mærkevarekontrollen, Vand- og Naturstyrelsen og nu politiet har brugt tid på Stigs ur, der er forsynet med rem af python-skind. Og Stig har ikke importtilladelse til slangeskind.
SKAT, mærkevarekontrollen, Vand- og Naturstyrelsen og nu politiet har brugt tid på Stigs ur, der er forsynet med rem af python-skind. Og Stig har ikke importtilladelse til slangeskind.

- I november får jeg fra USA tilsendt et schweizisk ur af mærket Bomberg.

- Efter det har ligget 3 uger i tolden, skriver jeg for at få en status på behandlingstiden.

- Det ved de ikke.

Vi skal lige sikre at det er ægte
- Efter yderligere 2 uger skriver jeg igen og får oplyst, at det er taget af mærkevarekontrollen, der skal sikre, at det ikke er en kopi.

- Efter yderligere 2 uger ringer jeg til SKAT for at få en status.

- De ved ikke hvor uret er - det er ikke på deres lister.

Og så skal remmen også lige tjekkes
Sådan indleder Stig S et brev til Ekstra Bladet om det han kalder 'et sygt samfund'.  For selv om det burde være en relativ simpel sag for en dansker at købe et ur i USA, så har et ukendt antal offentligt ansatte foreløbig brugt op mod to måneder på at vurdere, hvordan Stigs ur skal sagsbehandles. Det synes Stig er fuldstændig ude af proportion. Hans brev fortsætter derfor således: 

- SKAT kan så - efter et par dage - oplyse mig, at uret er beslaglagt af CITES - et organ under Vand & Naturstyrelsen, der behandler sager om ulovlig import af og handel med truede dyr.

- Det viser sig, at uret har en Python-rem monteret, hvilket jeg ikke var vidende om.

Det er slangeskind - sagen skal til politiet
- Jeg kontakter CITES og taler med en jurist, der fortæller mig, at de klipper remmen af uret og overdrager sagen til politiet, da jeg ikke har en import tilladelse til slangeskind.

- Jeg forklarer, at uret er fremstillet i Schweiz og er ganske anerkendt. Og at jeg kan bestille en ny rem i samme skind og få den tilsendt direkte fra Bomberg i Schweiz.

- Jeg beder så om, at de afmonterer spændet på remmen - det vil de dog kun hvis jeg tager ansvaret for skader på ur og rem.

Totalt sygt system
- Der er nu gået næsten 2 måneder i statens varetægt - og INGEN offentlig instans har informeret mig om sagen - det er kun på mit initiativ at jeg nu i det mindste ved hvor det er.

- At det er et totalt sygt system og fuldstændig misforstået er vel indlysende, skriver Stig, der i dag har været hos CITES for at hente sit ur. For at få det udleveret måtte han - mens to CITES-medarbejdere holdt øje med ham - klippe remmen af:

- Nu politianmelder de mig for ulovlig import, så der kommer en bøde forventer jeg,skriver Stig, men hvad mener du?

Forstår du godt at Stig synes systemet er sygt? Og synes du man skal have en bøde for at importere en urrem uden tilladelse - en urrem, der kan købes i Danmark?


Stig måtte klippe remmen af. Selve uret har han fået lov til at tage med hjem.

 

1 af 3 
2 af 3 
3 af 3 SKAT, mærkevarekontrollen, Vand- og Naturstyrelsen og nu politiet har brugt tid på Stigs ur, der er forsynet med rem af python-skind. Og Stig har ikke importtilladelse til slangeskind.