Stive elever sagde ikke engang undskyld: Rektors dør var ellers på klem

Elever og forældre har svinet rektor på Slagelse Gymnasium til fordi hun aflyste sidste skoledag pga af druk og svineri dagen før. Ingen har sagt undskyld

Rektor på Slagelse Gymnasium bliver svinet til, fordi hun aflyste sidste skoledag pga svineri og druk på næstsidste skoledag. Foto: Per Rasmussen
Rektor på Slagelse Gymnasium bliver svinet til, fordi hun aflyste sidste skoledag pga svineri og druk på næstsidste skoledag. Foto: Per Rasmussen

-  Ingen har været hos mig og sige undskyld. Ikke én eneste.

- Jeg har i stedet fået svinende beskeder og mails fra forældre, der ikke mener, deres børn skal straffes for noget, andre har gjort.

De truer altid med aflysning
Sådan beskriver rektor Lotte Büchert, Slagelse Gymnasium på sn.dk, de reaktioner hun har modtaget efter at hun tirsdag kl. 12.30 besluttede, at elevernes opførsel tirsdag formiddag var så meget i strid med reglerne på skolen, at de ikke skulle have lov til at fejre sidste skoledag onsdag.

Drama på Slagelse Gymnasium, hvor sidste skoledag er blevet aflyst. Foto: Per Rasmussen 112 Elever mødte fulde op dagen før: Nu raser de over aflysning af sidste skoledag

Du kan se hele rektors aflysningsbesked nedenfor, men i dagens udgave af sn.dk fortæller hun, at hun faktisk havde været parat til at finde en løsning og et kompromis, så der alligevel kunne have været en festlig sidste skoledag onsdag. Men det havde krævet en undskyldning for det svineri og druk, der foregik tirsdag:

Men de plejer at acceptere fulde elever
- Det har aldrig været tilladt at drikke på sidste skoledag, og der er altid blevet truet med aflysning af arrangementet, men der er før blevet set igennem fingre med, at eleverne var fulde, siger en kvindelig elev til sn,dk, men hvad siger du?

Havde du sagt undskyld, hvis det var dig og dine stangstive klassekammerater, der havde fået rektor til at aflyse sidste skoledag?

En stor del mødte fulde op

Aflysning af sidste skoledag

I dag tirsdag kl. 12:30 har jeg besluttet at aflyse sidste skoledagsarrangementet den 23. maj for vores 3.g og 2. hf elever.

En stor del af elever mødte fulde op i skole i dag, og desuden drak i løbet af skoletiden til trods for, at jeg på en morgensamling i sidste uge tydeligt gjorde opmærksom på, at sidste skoledag er den 23. maj og ikke den 22. maj, og at man ikke møder op i skole i beruset tilstand, og at jeg netop ville aflyse sidste skoledagsarrangementet onsdag formiddag, hvis nogle af eleverne kom påvirkede i skole i dag tirsdag.

Talrige elever mødte som tidligere nævnt fulde op i skolen op og flere drak i løbet af formiddagen.

Det mundede ud i en festlignende situation i spisefrikvarteret, hvor elever dansede og hoppede på bordene, hvoraf et par af bordene tilmed er blevet ødelagt.

Jeg kan sagtens forstå, at mange elever er skuffede over, at deres sidste skoledagsformiddag er blevet aflyst fordi de havde glædet sig til udklædning, borddækning, nomineringer og eksamenslotteri men alle elever vidste som sagt, at sidste skoledagsarrangementet ville blive aflyst hvis de mødte berusede op i dag.

Det hører sig ikke til på en skole, at man drikker sig sanseløst beruset i skoletiden. Den skolekultur ønsker jeg ikke på Slagelse Gymnasium.

Vores elever forventer at blive behandlet som myndige voksne mennesker og jeg mener bestemt, at vi behandler vores elever sådan, og netop derfor bør vi som arbejder på gymnasiet forvente det samme af vores elever, nemlig, at de opfører sig voksent og tager ansvar.

Det er ikke voksne mennesker som tager ansvar der mødte i skole i dag og derfor besluttede jeg at aflyse sidste skoledagsarrangementet.

Lotte Büchert

Rektor

24 kommentarer
Vis kommentarer