Annonce:
Annonce:

Støt flygtninge hos DR og TV2: Så mange mio. går til showet

De store TV-kanalers indsamlingsshow, der kulminerer søndag aften, koster 5,4 millioner. DR og TV2 betaler hver én million - resten tages af nødhjælpspengene

-  Hvad med at samle ind til de fattige og hjemløse herhjemme, skriver Helen W i den mest populære kommentar til dette foto hentet fra TV2s Facebook-side. (Screenshot: TV2/Facebook)
- Hvad med at samle ind til de fattige og hjemløse herhjemme, skriver Helen W i den mest populære kommentar til dette foto hentet fra TV2s Facebook-side. (Screenshot: TV2/Facebook)
Annonce:
Følg nationen!

- Nu skal vi også lige huske på at store dele af de penge, der bliver indsamlet går til at betale det store show og alle dem bag kameraet.

TV-chef i shit-storm: Væmmes når I samler ind til udlandet

Sådan skriver Sundal Ch. på TV2s Facebookside i en af de mange indsamlingskritiske kommentarer, der er skrevet i dag. Også Peter J peger på, at der bliver brugt nødhjælpspenge på TV-produktion:

Hvor meget bliver der mon tilbage?
- Fint nok man samler ind til nærområderne, men hvor meget bliver der tilbage når de forskellige organisationer har fået dækket deres omkostninger?, skriver peter og Rikke R er bare sur over, at der bliver brugt penge på indsamlingshow i det hele taget. Hun skriver: l

- Jeg vil ikke støtte og jeg vil heller ikke se showet og vil snart have mine licenspenge tilbage!

DR bruger 1 million licenskroner på Syrien-indsamling

Annonce:

Det hele koster 5,4 mio
I går bad nationens! Gunnar K. om se et regnskab for indsamling, fordi han synes, det er forkert at seernes støttebeløb skal gå til TV-produktion.

Da DR i 2013 samlede ind til Afrika, gik de første 4,6 millioner kroner til produktionsomkostninger. Og i dag kan DR fortælle, at det faktisk kun er 3,4 millioner, der går fra nødhjælp til TV-show:

- Den samlede omkostning til akutindsamlingsshow og indsamlingsaktiviteter er estimeret til 5,4 mio.kr.

- DR og TV2 bidrager hver med en finansieringsandel på 1 mio. kr.

- Disse midler er penge, DR og TV2 tager fra deres programbudget, og som ellers skulle være gået til at finansiere udsendelse af andre programmer denne søndag aften.

De resterende 3.4 millioner kommer fra nødhjælpen
- Den resterende del af de samlede omkostninger til indsamlingsshow og øvrige indsamlingsaktiviteter på ca. 3,4 mio. kr.  dækkes af nødhjælpsorganisationerne.

- Derudover bidrager både TV2 og DR med ’naturalier’ i form af værter, medarbejdere, teknik mm.

Annonce:

Sådan lyder svaret fra DRs presseafdeling, når man spørger, hvor mange af de penge, der bliver indsamlet på søndag, der går til selve showet.

Men hvad mener du? Er det OK at bruge nødhjælpspenge på at samle flere nødhjælps penge ind?

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Her har Mette Frederiksen tabt stort set alle slag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: