Stolt storebror: Søster på 10 har selv valgt at gå med tørklæde

Behtash har en meddelelse til alle dem, der tror at muslimske kvinder er tvunget til at gå tildækkede. Tro ikke på medierne, skriver Behtash, hvis mor og lillesøster, selv har valgt at gå med tørklæde

Følg nationen!

- Det her emne er meget vigtigt at få på plads, så etniske danskere ikke går rundt med en forskruet tankegang om, hvad der foregår hjemme hos en muslimsk familie.

- Jeg er - måske modsat mange arabiske, kurdiske og tyrkiske familier, som jeg kender - ikke blevet påduttet islam fra dag 1.

Der er også plads til fejl i islam
- Jeg har ikke konstant skulle frygte for Allah og hele tiden høre at jeg skulle brænde op i helvede, hvis jeg gør dit eller dat.

- Jeg er vokset op med forældre, der i glæde og nød har rettet håb og henvendelse til Allah.

- Mine forældre beder og efterlever de muslimske leveregler. Måske også med fejl, men det er der også plads til i islam.

Aldrig blevet tvunget til noget
- Så islam har hele tiden ligget i mit underbevidsthed. Min forældre har aldrig tvunget mig til noget, men derimod vejledt mig.

Sådan indleder Behtash et indlæg om det frie valg og retten til at gå med tørklæde. Behtash synes, der er alt for meget manipulation i medierne, og alt for lidt nabo til nabo kommunikation mellem etniske danskere og deres udenlandske nabo. Hans indlæg - som du kan læse i en lidt længere udgave på Facebook - fortsætter derfor således:

Mor gik med tørklæde i Iran
- Min mor gik med tørklæde i Iran, og da vi som flygtninge kom til Danmark forsvandt min mors tørklæde. Hendes tøjstil har iøvrigt altid har været anstændig og løs - aldrig iøjnefaldende med opmærksomhedskrævende farver.

- Efter at min mor og min far blev skilt besluttede min mor sig til bære tørreklæde. Læste i lige det politikere og mine etniske danske venner?

Flugt: Muslimske børn føler sig ikke velkomne i folkeskolen

Og nu har hun valgt! at gå med det igen
- Hun VALGTE tørreklædet efter at hun ikke HAVDE en mand mere, selb om man normalt klandrer muslimske mænd for at tvinge og undertrykke deres kvinder til at gå med tørklæde.

- Min lillesøster er efterhånden blevet ti år. Lige såvel som jeg er hun aldrig blevet tvunget til noget, men hun er blevet inspireret af min mor.

- Jeg føler at hvis man kan være en god rollemodel, så behøver man ikke at tvinge nogle til at gøre noget, men tværtimod vil folk altid se op til 'rollemodellerne' og efterligne dem.

Min lillesøster vil også gå med tørklæde
- Min lillesøster har i flere år sagt at hun gerne vil bære tørklæde osv. Men det har været for tidligt mente jeg og min mor. Da tørklæde ikke er noget man bare tager på, og så af igen.

- Man skal være indforstået med vigtigheden af tørreklæde.

- Ens personlighed skal passe til den. Ens snakke måde, gå mode og tøjvalg.

Og det er også hendes eget valg
- Vi ser desværre en masse, der går med tørklæde i dag, men deres tørklæde bliver ugyldigt, usynligt og forgæves, på grund af disse personers opførsel og meget opmærksomhedskrævende tøjstil.

- Min lille søster er meget moden i forhold til sin alder og forstår moral og etik - bedre end mange ældre mennesker, jeg har mødt i mit liv.

- Kære Danmark, min søster havde ikke en far, som efter jeres opfattelse og uvidenhed, skulle have påduttet hende tørreklæde.

- Min mor blev ikke undertrykt ved at bære tørklæde Da hun faktisk valgte det, efter at hun blev skilt.

Håber samfundet respekterer deres valg
- Jeg håber at det danske samfund vil tage imod min søster og andre søstre derude, som SELV har valgt at bære tørklæde, fordi de elsker det.

- Det må I respektere, ligesåvel som jeg respekterer, at etniske danskere gør ting, som for mig er helt henne ude i vejret.

- MEN, jeg respektere vores forskelligheder trods jeg måske ikke forstår handlingen bag det.

- Undertrykkelse er ikke et slør. Undertrykkelse er når politikere eller andre borgere i samfundet er snæversynet og egoister og ikke kan se i et større perspektiv.

Der var ingen mand der tvang dem
- Undertrykkelse er et dårlig opvækst hos forældre, der har lært jer at have foredomme.

- Respekter folks valg. Det var min søsters valg, og min mors valg at tage tørklæde på. Jeg så ingen mand til at tvinge dem, da der ingen mænd var, da de valgte at bærer det.

- Jeg er stolt, slutter Behtash.

Men hvad tænker du, når du ser en kvinde med tørklæde? Tvang eller frit valg?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter