Stop nu: Danmark køber 'dårlige euro' for 75 milliarder

Det er på tide, at valutareserven forvaltes bedre, skriver Lave K. Broch fra Folkebevægelsen mod EU. Han går ind et 'nej til euro i valutareserven'

- Ud over at sænke renten tre gange på  11 dage har Danmarks Nationalbank ifølge beregninger foretaget af FinansWatch solgt kroner og købt udenlandsk valuta for op mod 75 milliarder danske kroner i sidste uge.

- Det sker, fordi Nationalbankens rentesænkninger, der nu har ført til en negativ indlånsrente i Nationalbanken på minus 0,50 %, ikke er nok til at svække den danske krone – således at kronens bånd til euroen kan fastholdes – når euroen falder i værdi over for mange andre valutaer.

Der burde være mere debat om euro-køb
- Køb af udenlandsk valuta for et beløb, der svarer til mere end prisen på to faste forbindelser over Øresund burde have været en topnyhed i danske medier!

Sådan skriver Lave K. Broch fra Folkebevægelsen mod EU i et indlæg til nationen! Lave er forarget over den måde Nationalbanken bestyrer rigets pengekasse og mener f.ex. at vores valutareserve bør sættes i guld, schweiziske franc, norske kroner og andre mere sikre værdier - alt anden end euro! Indlægget fortsætter således:

Ville du sætte dine egne penge i euro?
- Vi mangler i Danmark en debat om, hvorvidt vi skal fastholde kronens bånd til euroen, og vi mangler bestemt en debat om, hvordan Nationalbanken forvalter valutareserven.

- 75 milliarder sikre danske kroner er simpelthen blevet brugt på at svække kronens værdi – og med stor sandsynlighed har Nationalbanken købt euro. Det er en enormt dårlig forvaltning af statens penge!

- Spørg bare dig selv, om du ville sætte dine egne penge i euro eller schweizerfranc i disse tider, hvis du nu absolut skulle have en opsparing i udenlandsk valuta.

400-500 milliarder euro kalder jeg en dårlig investering
- Nationalbanken har i en mail til mig oplyst, at de primært køber euro, når de køber udenlandsk valuta. Det betyder, at Danmark har mellem 400 og 500 milliarder kroner primært investerede i euro og euroobligationer. Det mener jeg er en meget dårlig investering!

- Valutareserven bør sættes i guld, schweiziske franc, norske kroner og andre mere sikre værdier, men ikke i euro!

Skal vi holde fast i euroen?
- Vi mangler i Danmark en debat om, hvorvidt vi skal fastholde kronens bånd til euroen, og vi mangler bestemt en debat om, hvordan Nationalbanken forvalter valutareserven.

- I en tid, hvor EU’s centralbank vil starte seddelpressen og trykke euro for det, der svarer til 8.500 milliarder kroner, giver det god mening, at vi får en reel debat om kronens bånd til euroen og ikke mindst valutareserven, skriver Lave fra Folkebevægelsen, men hvad mener du

Har du tillid til at nationalbanken? Og ville du investere dine egne penge i euro?

 

En del gerningsmænd synes at gå fri

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.