Straffet for at bruge rejsekort: Janes datter måtte stå af - 25 km fra stationen

Jane og datter troede, de havde sat penge nok ind på deres rejsekort, men det havde de ikke. De bruger nemlig ikke kortet ofte nok, og derfor skal de betale overpris for at rejse

- Den 30. december rejste min datter til Randers fra Frederikshavn med toget.

- Vi fik oplyst, at en alm standard billet kostede 174kr, så vi satte 400 kr ind på kortet, da hun jo skulle hjem igen d. 1. januar 2017.

Vi fik oplyst at 400 kr var nok
- Vi fik oplyst at det var nok med de 400kr, idet det jo ikke kunne blive dyrere end en standard billet.

- Men vi skulle hurtigt blive klogere!!!!

Sådan indleder Jane et brev om at komme fra A til B for X kroner – og ende med at betale X+38 kr. For som du kan læse, så havde Janes datter ikke brugt sit rejsekort flittigt nok i tiden op til nytår. Og derfor endte hjemrejsen med en længere biltur. Janes brev fortsætter nemlig således:

- Det viste sig jo, at en tur på rejsekortet kostede 212kr, fordi hun ikke havde brugt sit kort længe.

Skal man straffes for at bruge rejsekort?
- Dette opdager vi, da hun sidder i toget på vej hjem, og til vores store forskrækkelse er der så ikke penge nok på kortet.

- Det betyder at hun må stå af i Sindal, et pænt stykke(25 km)  fra Frederikshavn, og skal hentes der i bil.

- Rejsekortet a/s siger til dette, tja det er sådan det er, men er det?

- Vi får at vide, at vi skal bruge rejsekort, men de glemmer da helt at fortælle, at det kun kan betale sig, hvis man bruger det ofte.

- Jeg tænker, hva' fanden ske der, kan det virkelig være meningen, man skal straffes for at bruge rejsekort?

Det koster jo ekstra at gøre tingene selv
- Hvis man går i banket og får ordnet noget, koster det ekspeditions gebyr, hvilket er forståeligt, men her er det lige modsat. Det koster ekstra at gøre det selv, men er billigere at købe på stationen, hvor der er udgifter til butik mm.

NB: til min store overraskelse tjekkede jeg for sjov hvad en billet til Århus ville koste med rejsekort, (der er noget længere end Randers). Der var det kun 10kr mere. Og endnu mere mystisk er det, at hvis man rejser fra Frederikshavn til Hjørring , er det billigere at bruge sit rejsekort, skriver Jane, der godt kunne tænke sig at høre, om du også har undret dig over priserne med rejsekort.

DSB: Det er ikke kundevenligt at Rejsekort er dyrere end billetter
Hos Rejsekort er meldingen, at Janes datter godt kunne have rejst videre, og så bare sat pengene ind senere - og DSB, som bestemmer priserne, skriver, at de arbejder på at gøre systemerne mere kundevenlige:

- En kunde, der ofte rejser langt på rejsekort, har mulighed for at opnå betydelige mængderabatter – helt op til 70 procent.

- Rejser man sjældent, kan det i nogle tilfælde bedre betale sig at købe en standardbillet.

Og vi arbejder på det - det tager nok et år
- Er man i tvivl om, hvad der bedst kan betale sig, kan man slå prisen op på Rejseplanen, der viser, hvilke muligheder kunderne har for at opnå rabat, siger chef for forretningsudvikling i DSB Aske Wieth-Knudsen og tilføjer:

- Men jeg er enig i, at det ikke er kundevenligt, at rejsekortet nogle gange er dyrere end en standardbillet.

- Derfor er trafikselskaberne vest for Storebælt ved at aftale en ny prisstruktur, Takst Vest, der betyder, at rejsekort altid vil være billigere eller have samme pris som en standardbillet. Vi forventer, at den nye prisstruktur introduceres om et år.

Hvad synes du om DSBs forklaring? Og forstår du godt at Jane er sur?

1 af 4 
2 af 4 
3 af 4 
4 af 4 
262 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere