Strengt bilsyn: Blev sendt hjem fordi der var rust på selebeslaget

Nogle synshaller godkender 95 procent af bilerne, mens andre godkender 65 procent. Har du nogle syns-oplevelser du gerne vil dele?

Et sted i København bliver hver tredje bil sendt hjem uden godkendelse - og et sted i Aarhus er det ni ud af ti biler, der bliver godkendt. Arkivfoto: Finn Frandsen.
Et sted i København bliver hver tredje bil sendt hjem uden godkendelse - og et sted i Aarhus er det ni ud af ti biler, der bliver godkendt. Arkivfoto: Finn Frandsen.

- Nogen synsmænd går i alt for små sko .. 
- Jeg har fået omsyn pga rust på et selebeslag til bagsædet i en gulplade bil ..

- Beslaget til den sele, der ikke var der, pga varerum.

Sådan skriver Paul A i en kommentar på jv.dk til en liste over godkendelsesprocenter avisen har lavet på baggrund af en søgning på tjekbilsyn.dk, der viser, at der er markante forskelle på, hvor mange biler, de forskellige synshaller i Esbjerg-området godkender.

Kørte til en anden by og fik bilen godkendt
Og Paul er ikke den eneste, der kan berette om skrappe synsmænd:

- Jeg var til syn med en Golf, hvor det nærmest var alt galt med bilen.

- Kørte på Motorkontoret og fik en midlertidig registreringsattest og kørte så til Haderslev og fik bilen godkendt i synshallen dernede, skriver Hans M, mens Flemming L eftersprøger et mere ensartet system:

- Håber da ikke, at der kommer biler igennem det ene sted, som ikke ville være kommet igennem det andet sted, skriver Flemming.

JV.dk's liste viser, at den synshal, der godkender flest, godkender 91 procent af bilerne, mens den, der  godkender færrest, kun lader 70 slippe igennem synet.

Tjekbilsyn.dk fortæller, at den gennemsnitlige godkendelsesprocent er på 81,8%.

Hvad er din erfaring? Og har du prøvet at blive sendt hjem igen af den ene synsmand - og så bare kørt hen og få en godkendelse et andet sted?