Annonce:
Annonce:

Strømkrise: Forbud mod elbiler

Schweiz kan være det første land, der - i nødsituationer, hvor energisikkerheden er truet - indfører kørselsforbud for private med elbiler

Schweiz er - ligesom Danmark - afhængig af at importere strøm fra udlandet. Men hvem skal undvære strøm, hvis der ikke er strøm nok? Privatfoto
Schweiz er - ligesom Danmark - afhængig af at importere strøm fra udlandet. Men hvem skal undvære strøm, hvis der ikke er strøm nok? Privatfoto
Annonce:
Følg nationen!

- Alle, der lige nu er ved at købe en bil, vil jo - med det her kommende forbud mod elbiler - igen vælge en benzin- eller dieselbil.

- De er trods alt undtaget.

Kun nødvendige ture
Sådan siger Andreas Burgner, direktør for alpelandet Schweiz' bilimportørorganisation Auto Schweiz, til avisen Blick.ch om den nødplan, landets politikere diskuterer lige nu. En plan, der i tilfælde af strømmangel kan betyde, at privat kørsel i elbiler bliver forbudt.

- Privat brug af elbiler er kun tilladt til absolut nødvendige ture.

Annonce:

- Det kan f.eks. være erhvervskørsel, indkøb, besøg hos lægen, deltagelse i religiøse begivenheder og fremmøde i domstole, hedder det nemlig i udkastet til 'forordning om begrænsninger for og forbud mod anvendelse af elektrisk energi'. Et udkast, der også nævner, at farten på motorvejene - for alle biler - skal sættes ned i nødstilfælde. 

Nabo får elbil: Din elregning stiger

Vi mangler strøm
Kigger man på de danske motorejeres forenings (FDM's) facebookside, kan man da også finde en del debat om elbiler og deres strømforbrug. Bl.a. fordi elbiler mister rækkevidde, når temperaturen falder. Og bruger strøm på at varme kabinen op:

- Som elbilejer må jeg bare erkende, at elbil er det fedeste. Bare ikke om vinteren, skriver Hasse K. således i en af de 325 kommentarer, der er skrevet hos FDM om at køre elbil om vinteren.

- Stop al kørsel med elbiler, nu da vi mangler strøm.

- Det er blandt andet på grund af dem og elendige politiske holdninger, vi betaler så meget for el, lyder det fra Keld B. Men hvad tænker du?

El: Mystisk rabat breder sig

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: