Annonce:
Annonce:

Sugerørs-ballade: Burgerdirektør er enig

Kritikken er haglet ned over McDonalds' nye pap-sugerør - og nu meddeler direktøren for luksus-burger-kæden Gasoline Grill at han heller ikke er tilfreds med pap.

Ekstra Bladet har tidligere været ude at se på, hvad danskerne synes om papsugerør.
Annonce:
Følg nationen!

- Vi er 'obs' på vores sugerør, da vi ikke selv er helt tilfredse med de egenskaber, som sugerøret har.

- Vi er dog heller ikke glade for plastik, og vi har arbejdet ret meget på at fjerne plastik fra vores emballage.

- Og de plastik-alternativer vi har testet er en dårligere oplevelse.

Vi kigger efter et bedre sugerør
Sådan lyder det nu fra Klaus Wittrup, manden bag Gasoline Grill, der for fire år siden blev kåret som en af verdens bedste burgerbarer, om at sælge drikkevarer med sugerør af papir/pap.

I sidste uge brød en større shitstorm (bemærk de 5400 kommentarer til opslaget nedenfor!!!) ud over konkurrenten McDonald's, der også har skiftet fra plastik til pap - og nationen! har spurgt gourmet-burgerkædens chef, om hans kunder også klager:

- Vi har ikke oplevet mange klager på vores sugerør.

Annonce:

- Vi leder løbende efter gode alternativer til vores emballage som er bedre for miljøet, og vi kigger også efter et bedre sugerør, fortsætter Klaus Wittrup,

McD bakker op om EU-direktivet
Det er EU-direktivet om 'single-use plastik', der skaber problemer for burgerkæderne. Det skal slå ned på plastik, der kun bruges en enkelt gang eller i en kort periode, og når der findes alternativer til single-use plastik, siger loven altså, at man ikke må bruge plastikversionen. Og ligesom Gasoline Grill er burgergiganten McD også på jagt efter bedre alternativer:

DIREKTIV (EU) 2019/904 0 af 5. juni 2019 om reduktion af visse plastprodukters miljøpåvirkning

(Uddrag)

Den høje funktionalitet og relativt lave omkostninger ved plast indebærer, at dette materiale bliver stadig mere allestedsnærværende i hverdagen.

Selv om plast spiller en nyttig rolle i økonomien og anvendes til vigtige formål i mange sektorer, betyder det voksende forbrug heraf til kortsigtede anvendelsesformål, der hverken er designet til genbrug eller omkostningseffektiv genanvendelse, at relaterede produktions- og forbrugsmønstre er blevet stadig mere ineffektive og lineære.

Afskrækkende straffe
I Unionen udgør plast 80-85 % af havaffald på strande baseret på optællinger af affald, og heraf udgør engangsplast 50 % og fiskerirelaterede genstande 27 %.

Engangsplast omfatter et bredt udvalg af almindeligt anvendte, kortlivede forbrugsvarer, der kasseres efter at have været brugt én gang til det tiltænkte formål, de genanvendes sjældent og er tilbøjelige til at ende som henkastet affald.

Medlemsstaterne bør fastsætte regler om sanktioner for overtrædelse af nationale bestemmelser vedtaget i henhold til dette direktiv og træffe alle nødvendige foranstaltninger for at sikre, at de gennemføres.

Sanktionerne bør være effektive, stå i et rimeligt forhold til overtrædelsen og have afskrækkende virkning.

Kilde: eur-lex.eu

- Vi bakker op om EU-direktivet, men det er en udfordring at finde løsninger, som både lever op til det, og som samtidigt er lige så gode i brug, som engangsplast er.

- Vi er både superærgerlige og forstående overfor, at vores gæster er skuffede over de her sugerør. Derfor arbejder vi også koncentreret på at finde en bedre løsning, sagde kommunikationschef i McDonalds, Pia Tobberup i sidste uge til Ekstra Bladet, men hvad siger du?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+