Sur på fængslets julemenu: Nul flæskesteg, kun halal-and

nationens! Mik H skal holde jul bag tremmerne i arresthuset i København. Han synes det er negativ særbehandling, at der ikke er gris på julemenuen

- Det er dejligt, at julen står for døren, og at alle skal hygge sig med dejlig dansk julemad.

- Men her hvor jeg skal holde jul, bliver der ingen 'gris på gaflen'.

- Jeg skal have halal-mad juleaften - det er fordi jeg er indsat i et dansk fængsel.


Julemenuen i de sjællandske arresthuse:

Arrestens menu uge 52: Svensk pølseret, kalvekrebinet, andesteg med rødkål, kalvesteg, oksekød i strimler, kalkungryde og oksesteg.
Arrestens menu uge 52: Svensk pølseret, kalvekrebinet, andesteg med rødkål, kalvesteg, oksekød i strimler, kalkungryde og oksesteg.
 

Sådan skriver nationens! Mik H i et læserbrev om den mad, han skal have i juledagen - som er helt uden flæskekød.

Det kalder jeg negativ særbehandling
- Det vil jeg kalde negativ særbehandling, og jeg vil godt spørge vores kære politikere, hvorfor de har aflyst min danske julemad, skriver Mik, der også er vred over den måde fælleskøkkenet i Statsfængslet i Jyderup - som laver mad til arresthusene på Sjælland - tilbereder klassikeren 'svenske pølseret':

Rent tilfælde - vi serverer masser af gris
- Den har jeg lige fået med oksepølse, og det synes jeg politikerne skulle prøve. Not, slutter Mik sit brev.

Hos Ressourcestyringskontoret i Direktoratet for Kriminalforsorgen bekræfter den 'madansvarlige, Peter Larsen, at der ikke et gris på menuen i juledagen - men at det er et rent tilfælde.

- Vi serverer mad med svinekød 6-7 gange om måneden, og and juleaften er da også en god julemenu, siger Peter Larsen, der også har sendt menuen for uge 2 i de sjælllandske arresthuse, hvor svinespisere kan se frem til koteletter, nakkefilet, medister og forloren hare:

 

 

Men hvad mener du? Burde fængslet servere flæskesteg juleaften eller er and godt nok?

I følge kriminalforsorgen er der cirka 1800 indsatte i danske arresthuse, der skal have julemad. De cirka 2100 i fængslerne står selv for madlavningen - også juleaften.

 

1 af 3 
2 af 3 
3 af 3 
28 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere