Susan nægtede at betale husleje pga manglende vand: Nu mister hun boligen

Susan blev så vred på sin udlejer, at hun ikke har betalt leje siden februar. Derfor skal hun ud, men hun synes ikke, der er hjælp nok til folk, der kommer i den slags klemme.

- Hej.
- Først vil jeg gerne undskylde mig selv, jeg er klar over, at min situation er kompliceret.

- Men siden jeg flyttede ind d. 1.8.17 har jeg mistet overblikket over det hele.

Ingen husleje - ingen hjælp fra systemet
- Det hus jeg bor i nu, har være misligholdt igennem mange år, både fra lejer og udlejers side af.

- Der er mange ting man kan leve med, og der er også mange ting jeg har repareret og ordnet, mens jeg har boet her, men vand, varme og kloakering skal altså fungere.

- Det viste sig så ikke at være i orden her, og desværre undlader jeg så - fra februar måned - at betale leje. Jeg håber, at dét kan få udlejer på banen.

 

Nu sidder jeg og skal finde et nyt sted at bo
Sådan indleder Susan M et brev til nationen! om den triste situation hun er havnet i, fordi hun flyttede ind i hus med alvorlige mangler. Susan betaler - eller betalte - 3800 kr pr måned, og hun er helt på det rene med, at det ikke betyder luksus. Men på den anden side, synes hun at nogle udlejere har fpr let spil, og derfor vil hun gerne have en debat om svage lejeres rettigheder. For som du kan læse var det med at stoppe med at betale husleje, ikke særlig effektivt: 

- Jeg skriver 'desværre', for ved at stoppe med at betale husleje, mister jeg også muligheden for at få hjælp.

- Det gælder hjælp fra kommunen til ny bolig, Lejernes LO, huslejenævn og advokater, der alle siger, at der ingen hjælp er at hente.

- Nu sidder jeg og skal finde et sted at bo.

- Lige nu virker det helt umuligt.

Leder efter ét plan til cirka 5000
- Jeg har de sidste 4 uger, set på så mange huse. 8 ud af 10 skal man ikke flytte ind i, de er ikke bedre end det her. Jeg har også set huse, jeg gerne ville leje, men så kommer der en børnefamilie, så går huset til dem.

- 3800 kr, som lejen er, er ikke unormalt lav for et hus hernede.

- Jeg betalte det samme, der hvor jeg boede tidligere, skriver Susan, der derfor meget gerne vil høre fra folk, der har en bolig - helst i ét plan - på Falster, Guldborg eller Sakskøbing der omkring. Hun kan godt betale op til 5000 kr. men igen afhænger det af, hvad man betaler for.

Hvis du har en bolig til Susan så skriv her - og hvis du har et godt til, hvad man som lejer kan gøre, hvis man finder ud af man er flyttet ind i noget nedrivningsparat, så kom med en kommentar.

 

 

1 af 4 
2 af 4 
3 af 4 
4 af 4 
77 kommentarer
Vis kommentarer