Svar til licens-hader: Licensinspektør får da provisionsløn

Når DRs licensinspektører er på arbejde, er lønnen bestemt af, hvor mange nye kunder de får. Udover arbejdstøj får de nemlig kun 94 kr pr ny tilmelding

Fem studerende på samme adresse skal betale fem gange licens - en familie med fem skal betale én gang licens.
Fem studerende på samme adresse skal betale fem gange licens - en familie med fem skal betale én gang licens.

- Licensen er sat sammen, som om vi stadig levede i 60-70'erne...

- Den skal over skatten, hvis den skal beholdes, for der er da ingen rimelighed i at 1 person skal betale det samme som en familie på 7...

Licens koster en bondegård at administrere
Sådan skriver nationens! Bob N., der tilhører den store gruppe læsere, der synes at licensen i den form, vi betaler den i dag, skal dø - og at DR og TV2regionerne og de andre, der fordeler de cirka 4 milliarder licenskroner, der hvert år ryger i kasssen, kunne få penge direkte fra staten.

nationen Alternativet vil ændre DR-licens: Det skal være retfærdigt

- Det skal betales over skatten, og så skal der nedsættes et politisk råd eller en kommission med få medlemmer, lige få fra rød og blå blok, der skal holde øje med at kanalerne er politisk uvildige, skriver Jan A. og Peter T. mener også at en skatteløsning har fordele:

- Den nuværende model koster en bondegård i administration, og er fordelagtig for kernefamilier, som allerede har mange penge.

Så slipper vi for et kontor med folk
- At kører det over skatten vil spare samfundet for adskillige hundrede millioner, fordi vi ikke skal have et helt kontor fyldt med folk, blot for at inddrive en afgift, som reelt kunne inddrives sammen med de eksisterende afgifter uden meromkostning.

Carsten Ma. - der engang har haft besøg af pejlevognen, eller ihvertfald en person med hans navn på en liste - skriver, at tiden er løbet fra girokortet. Og så har han et spørgsmål:

- Jeg forstår slet ikke, hvorfor DR opkræver licens via et dødsygt girokort, og har et korps af pejlevogne og icensbetjente, der skal kontrollere adresser, der ikke betaler.

Hvad koster det cirkus?
- Hvad er i øvrigt udgifterne til den kontrol, og hvorfor lægger man det ikke bare ind over skatten, skriver Carsten MA, og i et svar fra daværende kulturminister Marianne Jelved til licens-hader-partiet Liberal Alliances Anders Samuelsen, kan man finde en del af svaret. De samlede udgifter til licensopkrævning fremgær ikke, men det gør de såkaldte licensinspektørers løn:

- DRs licensinspektører er provisionslønnede.

De bliver uddannet i konfliktløsning
- Licensinspektørerne modtager 94 kr. pr. tilmelding og får derudover betalt arbejdstøj samt deltagelse i møder, kurser mv.

- Det kan oplyses, at licensinspektion typisk er et bijob, hvor inspektørerne selv tilrettelægger deres arbejde og arbejdstid. Hver inspektør er typisk ude 1-2 gange om ugen i 3-4 timer, skriver kulturministren d. 15. april i sit svar, og oplyser, derudover at der bliver lagt stor vægt på, at licensinspektørerne har en venlig og rolig fremtræden, og at DR Licens uddanner licensinspektørerne i konfliktløsning.

nationen Forarget: 3,8 mio danskere får rabat på DR-licens

 

68 kommentarer
Vis kommentarer