Svensk betjent efterlyser kriminelle med svenske navne

Politiet i Sverige har fået nok: Racisme-anmeldt betjent får nu gigant støtte af sine kolleger

Den svenske kriminalbetjent Peter Springare har kritiseret, at han skal bruge al sin tid på kriminelle indvandrere. Nu er han blevet politi-anmeldt af sin egen chef. Men den modige kriminalbetjent får gigant-støtte fra sine kolleger i hele Sverige. (Foto: Petter Koubek/Scanpix)
Den svenske kriminalbetjent Peter Springare har kritiseret, at han skal bruge al sin tid på kriminelle indvandrere. Nu er han blevet politi-anmeldt af sin egen chef. Men den modige kriminalbetjent får gigant-støtte fra sine kolleger i hele Sverige. (Foto: Petter Koubek/Scanpix)
Følg nationen!

Debatten i Sverige raser i øjeblikket på højtryk på de sociale medier, efter at den svenske kriminalbetjent Peter Springare fra Örebro i går lagde et for Sverige dybt kontroversielt indlæg ud på facebook, hvor han fortæller, at han er træt af, at han skal bruge al sin arbejdstid på kriminelle indvandrere. Peter Springare blev efterfølgende anmeldt af chefen for sin egen politistation, der nu vil undersøge om Peter Springare har udtalt sig på ulovlig vis. Lenspolitimesteren i Örebro Bo Andersson har til den svenske avis Expressen sagt således:

- Det her kommer vi til at undersøge retsligt, om en statsansat kan udtale sig på den måde, lyder det fra Bo Andersson.

Men fra almindelige politifolk i hele Sverige strømmer støtten ind til Peter Springare, der på en symbolsk måde er blevet dråben, der har fået bægeret til at flyde over.

Læs hele Peter Springares indlæg her: Politichef får nok: Bruger al sin tid på kriminelle indvandrere

Efter hans indlæg på facebook blev der i går oprettet en offentlig gruppe på facebook med navnet 'Stå Upp För Peter Springare', der i løbet af kort tid fik 14.000 medlemmer. I skrivende stund er medlemstallet på ca. en dag eksploderet til 37.391 medlemmer. Og adskillige politifolk fra Sverige udtaler i facebook-gruppen deres støtte til Peter Springare og kommer selv med beretninger omkring, hvordan de også mener, at kriminaliteten blandt indvandrere i Sverige er et massivt problem.

Vi starter morgenen med at ringe efter tolke
En af dem er den pensionerede Håkan Silversjö med en fortid som chef for kriminalpolitiet. Han har i facebook-gruppen ' 'Stå Upp För Peter Springare' skrevet følgende:

'For en kriminalbetjent er morgenmødet vigtigt. Her får efterforskerne udleveret alle de nye anmeldelser, som er løbet ind i løbet af natten. Prioriteten gives til de anholdte, der allerede 'sidder i kælderen'. De sager skal klares straks.

Og her gælder det om at være hurtig på telefonen for at booke diverse tolke, der taler alle mulige sprog. Der er decideret telefonkø hos tolke-formidlingen om morgenen. Jeg overdriver ikke, når jeg siger, at ca. 75 af de anholdte har navne, som man knap nok kan udtale.

Man mister dyrebar opklaringstid bare gennem at forsøge at finde ud af, hvilket sprog en anholdt person overhovedet taler. Hvordan gør man det med en person, der slet ikke ønsker at tale med politiet? I mange lande tales der i øvrigt flere forskellige sprog og dialekter. Og hvor mange gange har man ikke indkaldt en tolk, som siden hen forklarer, at den anholdte slet ikke taler det sprog, som tales i det land, som han påstår, at han kommer fra.

Alle de her ting gør, at politiet ikke kan arbejde effektivt(men tolken skal alligevel have betaling for rejse og den tid, han har brugt på sagen).

Sverige har i dag enorme omkostninger med henblik på tolke. Politiet behøver ikke at betale de omkostninger selv. Det bliver rubriceret som 'forundersøgelses-omkostninger', som betales af 'retsvæsenet', hvad det så end betyder. Men det er under alle omstændigheder vores skattepenge, der skal betale omkostningerne. Men det er altså på den måde, man tryller omkostningerne væk - og kan fornægte det faktum, at det er udlændinge, der belaster og blokerer hele vores retssystem.

En drøm at anholde en 'Svenne'
En efterforskers drøm? Lykken ville være, at få en sag med en anholdt med navnet 'Svenne'... at kunne gå ned i arresten og sige: Hej med dig. Nu tager vi lige en lille snak omkring den her sag... Men det er jo fuldkomment umuligt i dag.

Alle efterforskere kan garanteret genkende, hvad Peter Springare skriver om .... de som tør.

Uvidende personer og journalister er nu forfærdede over, at man siger sandheden. Er det ikke mærkeligt - og hvorfor reagerer folk ikke?

Sandheden er åbenbart det grimmeste man kan sige i dagens politisk korrekte Sverige, skriver Håkan Silversjö blandt andet og tilføjer:

Jeg glemte lige at sige, at jeg er fuldstændig enig med Peter Springare i alt. Jeg støtter ham 100 procent.'

Den svenske presse er tavs
Reaktionerne på Peter Springares indlæg på facebook har været gigantiske på de sociale medier. Men sagen er dog ikke blevet omtalt særligt meget i de normale svenske medier, selv om udlandet allerede har spottet den usædvanlige historie, heriblandt det store amerikanske højreorienterede medie Breitbart . Og selvfølgelig er historien også gigantisk i de såkaldte alternative svenske medier.

Men blandt ganske almindelige borgere i Sverige høster Peter Springare altså masser af ros, og i løbet af dagen er politistationen i Örebro nærmest blevet bombarderet med blomster fra svenskere, der vil vise deres støtte til den modige svenske betjent.

Men fra den øverste ledelse på politistationen har man forbudt at frigive billeder af de mange blomster, som Peter Springare har fået i dagens løb, og som fylder godt op på politistationen. Billedforbudet skyldes ifølge stationschef Johanna Mattsson, at blomsterne kan udgøre en sikkerhedsrisiko. I eftermiddags var der allerede afleveret mere end 60 blomsterbuketter til Peter Springare. Og buketterne er væltet ind lige siden. Det virker næsten som et blomsteroprør, der nok skal give genlyd i hele Sverige - i hvert fald på de sociale medier.

Og selvfølgelig er billederne af blomsterne lækket til de sociale medier, hvor der ligger hundredevis af billeder af de mange blomsterbuketter.

Blomsterbuketterne hobede sig op på ôrebro Politistation. Adskillige svenskere ville give Peter Springare blomster for at vise deres støtte til ham. (Foto: privatfoto)
Blomsterbuketterne hobede sig op på ôrebro Politistation. Adskillige svenskere ville give Peter Springare blomster for at vise deres støtte til ham. (Foto: privatfoto)
 

Her er hele Håkan Silversjös indlæg på facebook.
Her er hele Håkan Silversjös indlæg på facebook.
 

 

 

 

 

 

 

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind