Svenske kvinder kan ikke gå frit: Hver tredje er bange for at gå ud

Hver fjerde fortæller nu, at deres livskvalitet er blevet påvirket af utryghed - næsten en fordobling i forhold til året før. Og 12 procent fortæller, at de er blevet hjemme fra en aktivitet, fordi de er utrygge

At op mod en tredjedel af befolkningen ikke kan bevæge sig frit rundt i samfundet er alarmerende, siger chefen for Brå, det kriminalpræventive råd i Sverige, Erik Wennerström, til avisen Aftonbladet. Hvad siger du? Arkivfoto
At op mod en tredjedel af befolkningen ikke kan bevæge sig frit rundt i samfundet er alarmerende, siger chefen for Brå, det kriminalpræventive råd i Sverige, Erik Wennerström, til avisen Aftonbladet. Hvad siger du? Arkivfoto
Følg nationen!

- Blandt kvinderne er der 31 procent, der fortæller, at de føler sig noget eller meget utrygge eller at de på grund af utryghed lader være med at gå ud.

- Det kan sammenlignes med ni procent blandt mændene.

Derfor brænder vi biler af: Ung indvandrer klager over fodboldbane

Utrygheden er steget
Sådan står der i en pressemeddelelse fra det svenske kriminalpræventive råd, Brottsförebyggande rådet (Brå), der i dag kan offentliggøre den nationale tryghedsundersøgesel for året 2016.

- Andelen af folk, der er bange for at blive overfaldet eller mishandlet er steget blandt både mænd og kvinder, men forskellen på kønnene er stadig stor, siger Thomas Hvitfeldt fra Brå, og i rapporten - som er på 168 sider - kan man læse, at den øgede utryghed bl.a. betyder at befolkningen opfører sig anderledes, når de er utrygge:

3 drenge om 1 pige: Mænd må holde festival uden kvinder

Bliver hjemme og går en anden vej
- Cirka hver tredje (34 %) fortæller, at de på mindst et tidspunkt i løbet af året har valgt at gå en anden vej eller valgt et andet transportmiddel.

- 12 procent fortæller, at de er blevet hjemme fra en aktivitet, fordi de er utrygge.

- 23 procent mener, at deres livskvalitet er blevet påvirket af denne utryghed - det er næsten en fordobling i forhold til året før.

Hadsk stemning på svensk ø: 5 mand voldtager kvinde i kørestol

I København er der 6 procent der er utrygge
I juni måned offentligjorde Københavns Kommune 'Tryghedsundersøgelse 2016', der viser, at langt de fleste københavnere føler sig trygge, når de færdes i deres nabolag. Kun 6 % af københavnerne fortæller, at de er utrygge i deres nabolag, ligesom færre københavnere har været udsat for kriminalitet.

Hvorfor tror du, at så mange svenskere er utrygge? Og er du bange, når du rejser i Sverige?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby