Sverige indrømmer: Kødboller er IKKE svenske

Hele mit liv har været en løgn, skriver Örjan, efter at det svenske institut har afsløret, at svenske kødboller stammer fra Tyrkiet.

- Jeg troede de stammede fra Ikea.

Sådan skriver Twitter-brugeren Eliterrell i en af tusindvis af kommentarer, der er skrevet om den - må man forstå -  ret så rystende besked fra Det Svenske Institut, der laver PR for Sverige over for udlandet.

Det engagerer folk
- Hele mit liv har en løgn, skriver Örjan i sin kommentar, og Hidir Kirkya afslører, at nyheden - som altså har 250 år på bagen - også vil komme bag på mange hjemme i Tyrkiet:

- Mange mennesker her i Tyrkiet spiser kødboller når de er i IKEA i Tyrkiet uden at vide, at de er opfundet i deres eget land, skriver Hidir.

Den Twitter-ansvarlige hos det Svenske Institut, Oliver Grassman siger i dag til SVT, at reaktionener er kommet bag på ham, men at han - efter at have læst de mange kommentarer - har fundet ud af, at folk er ret optagede af den slags:

Den anden dag stod den første kunde herude klokken 6.50 og trykkede næsen mod ruden. Vi åbner først klokken 7. Mellem klokken syv og otte havde vi solgt 4000 romkugler, siger Carsten Matthiesen til fyens.dk. Foto: Nørre Aaby Bager. nationen Bager finjusterer opskrift og hyrer folk: Solgte 4000 romkugler på én time

- Jeg har forstået, at det her engagerer folk.

Men madretters historie er ret flydende
- Men det er ret så 'flydende', hvor vores madretter kommer fra, og jeg har da også bemærket, at mange af vores tyrkiske følgere, har sat pris på vores gestus, siger Oliver Grassman til SVT.

Men hvad siger du? Er du overrasket over at kødboller er opfundet i Tyrkiet? Og tror du, at tweetet fra

110 kommentarer
Vis kommentarer