Sveriges næststørste parti: Atomkraften skal tilbage

Danskere bruger strøm fra svenske A-kraftværker, og nu truer Moderaterna med at forlade det svenske energiforlig, hvis ikke atomkraft får en rolle i klima-politikken. Men er akraft en god ide?

Kernekraft er nødvendig, hvis vi skal have en stabil og fossilfri energiforsyning, skriver Moderaterna, Sveriges næststørste parti. Arkivfoto
Kernekraft er nødvendig, hvis vi skal have en stabil og fossilfri energiforsyning, skriver Moderaterna, Sveriges næststørste parti. Arkivfoto

- Endelig et parti, som har modet til at sige, at vi har brug for kernekraft.

- Det her burde de andre partier følge.

Sådan skriver Per-Erik E i en populær kommentar, skrevet på svenske Aftonbladets Facebook.-side, om et udspil fra Moderaterna (19,8 procent ved valget i 2018) om atomkraft.

nationen Nu kommer 14 % af strømmen fra svensk a-kraft

Vi vil satse på kernekraft
Partiets leder Ulf Kristersson truer nemlig med at forlade energi-forliget, hvis ikke kernekraft får en central rolle i svensk klima- og energi-politik og bliver sat på dagsordenen, når partierne mødes senere på måneden.

- Vi mener det alvorligt. Vi vil satse på kernekraft, skriver partiet på twitter. I sensommerens valgkamp var lederen af Kristdemokraterna også ude og tale om atomkraft.

Ebba Busk Thor vil gerne have flere kernekraftværker i Sverige. Barsebäck lukkede i 1999. Foto: Ritzau Scanpix/Bo Svane nationen Bombe i svensk valgkamp: Vil sikre atomkraftens fremtid

Når vindmøllerne står stille
- Vi skal have kernekraft, vi kan ikke bare have vindkraft, for hvad med de dage, hvor vinden ikke blæser, skriver ´Fanny S i en anden populær kommentar, mens Jim K synes udmeldingen er helt vanvittig:

- Ja, jeres børns børns børn børns børn siger nok tak, fordi de får lov til at forholde sig til affaldet, skriver Jim.

Energinet oplyser i dag til nationen!, at 3 procent af den strøm, der bliver brugt i Danmark kommer fra svenske eller tyske atomkraftværker, men hvad synes du?

Ringhals-værket. Foto: AP Samfund Ekspert: Danmark bør overtage atomkraftværk

 

1 af 2 Sådan så det danske energisystem ud kl. 12.32 i dag. Import fra Sverige, Tyskland og Norge.
2 af 2 Kernekraft er nødvendig, hvis vi skal have en stabil og fossilfri energiforsyning, skriver Moderaterna, Sveriges næststørste parti. Arkivfoto
153 kommentarer
Vis kommentarer