Svinene rejser til Tyskland: 140 mand mister arbejdet

Eksporten af danske smågrise, der sendes til opfedning og slagtning i Tyskland og Polen, er fortsat med at stige, og det er en af grundene til at 140 mand mister arbejdet. Meb

Der mangler svin, så 140 mand fra Danish Crown mister jobbet fra 1. juni. Arkivfoto: Jesper Nørgaard Sørensen
Der mangler svin, så 140 mand fra Danish Crown mister jobbet fra 1. juni. Arkivfoto: Jesper Nørgaard Sørensen

- Det er måske for sent her og nu, men tænker bare, at der må laves nogle regler/love om at dyr, der bliver opdrættet her, også skal slagtes her.

- Det giver bedre dyrevelfærd, flere arbejdspladser (færre på offentlig forsørgelse mm), luftforurening og ulykker formindskes

En halv million ekstra grise er ikke nok
Sådan skriver Helle V i en kommentar på TV2Easts facebook-profil om de 140 ansatte, der fra 1. juni mister deres job på Danish Crown i Ringsted. For en god del af forklaringen på den triste nyhed er nemlig, at danske svin bliver kørt til slagterier i udlandet.

- Da vi sidste år besluttede at ansætte flere folk, var det et rigtigt valg.

- Flere andelshavere sluttede sig til os, vi fik cirka en halv million ekstra grise, og vi havde en berettiget forventning om, at forskellige tiltag ville resultere i yderligere slagtegrise.

Flere er stoppet og flere rejser udenlands
- Når de ikke er kommet, så skyldes det, at flere andelshavere end forudset er stoppet med at have slagtegrise.

- Sideløbende har vi set, at eksporten af danske smågrise, der sendes til opfedning og slagtning i Tyskland og Polen, er fortsat med at stige.

- Den kombination har desværre konsekvenser for os og vores medarbejdere her og nu, siger Danish Crown Porks CEO Søren F. Eriksen i en pressemeddelelse, men hvad siger du?

Kim E - som også skriver på TV2Easts Facebook - synes Helles forslag om at lave en danske-grise-skal-skæres-af-danske- slagtere-regel - er noget vås:

- Sikke da en gang vås ... Self.

- Sender man grisene hen hvor man kan få den bedste pris, skriver Kim, men hvor ligger du i debatten?