Syg mor skal passe på syg far: Brian synes de har fortjent bedre

Min mor er lige blevet opereret og min nyresyge far er på aflastningscenter. Men i dag kl. 10.45 bliver han smidt ud og sendt hjem - leveret fra 'kantsten til kantsten' - skriver Brian, der er meget skuffet over Brøndby Kommune.

- Mine kære forældre er begge meget syge.

- Min far bor midlertidig på aflastningshjem og min mor kommer sig derhjemme efter en stor alvorlig operation.

- Lægerne på Rigshospitalet anbefaler faktisk, at hun får ro og fred den næste periode, og siger at dette er afgørende for at hun kan komme sig 100% og være klar til at min far kan komme hjem igen.

Hvad gør man så?
- Men Brøndby Kommune vil ikke hjælpe os ved at forlænge perioden på aflastningen i 4 - 5 uger, ud fra deres 'såkaldte' faglighed, rammer og regler vurderet, at man uden problemer kan hjemsende min far.

- Hvad gør man så? Man tager kontakt til Brøndby Kommune visitation afdeling, men det er håbløst

- De arbejder ud fra rammer som politikerne har sat, og her er der ikke plads til en speciel situation som den min familie er havnet i.

Far bliver afleveret ved kantstenen med flextaxi
Sådan indleder Brian og Frank A et brev om den behandling, deres forældre lige nu modtager fra Brøndby Kommune. De to sønner er så frustrerede, at de synes hele Danmark skal høre, at en ny-opereret 73-årig kvinde, der har brug for ro, skal regne med, at hendes nyresyge 80-årige mands plejere skal ind og ud ad døren mindst fem gange pr dag. De to brødre håber derfor, at du vil dele deres brev, til alle du kender.

Brøndby Kommune har fået mulighed for at kommentere deres nødråb – deres svar kan du læse nedenfor - sønnernes brev fortsætter således:  

- Brøndby Kommune har truffet beslutningen om at hjemsende min far i dag, tirsdag d. 28 maj, kl. 10.45.

- Men de har endnu ikke nogen plan for en lang række problem stillinger, ej heller svaret på vores spørgsmål/bekymringer.

- Ifølge Aflastningsstedet bliver han kørt hjem med en flextaxi som leverer fra 'kantsten til kantsten', men der er ingen der ved hvordan han kommer op i lejligheden på 8 sal. Min mor kan ikke hente ham.

Og ingen har tænkt på at han skal dialyse tre gange hver uge
- Heller ingen i visitationen har tilsyneladende tænkt på, at han skal til Hvidovre dialyseafdeling 3 gange om ugen, en tur, der betyder at han skal 'klargøres kl. ca. 14 og tages imod kl. ca. 21, når han er færdig. Min mor kan ikke.

- Ingen har heller tænkt på, at han skal til diverse undersøgelser på forskellige hospitaler.

- Når min nyopererede mor skal til diverse undersøgelser, hvem skal så overvåge ham? Han kan ikke bruge den alarm, de vil udlevere. Faktisk er alarmen slet ikke installeret, og de når det ikke inden han kommer hjem.

- Min mor mister nu muligheden for at hvile/sove, når min far er der, idet hun skal overvåge ham.

- Brøndby Kommune planlægger nu, at der skal komme hjemmehjælp 5–8 gange om dagen og hjælpe min far.

Kunne han ikke få lov til at blive i 4-5 uger - til mor har det bedre?
- Vi sønner tror, at det for alle parter var billigere og ikke mindst en bedre løsning at lade min far blive på aflastningen i 4–5 uger.

- Vi står nu i en uholdbar og utryg situation, hvor kommunen om noget tid sikkert skal finde 2 aflastningspladser i stedet for at behandle deres borgere på en menneskelig og ordentlig måde.

- Jeg har svært ved at acceptere, at kommunen kan behandle mine forældre som de gør. De har gennem hele livet arbejdet, min far som tjenestemand har været + 35 år som brandmand I lufthavnen, min mor næsten ligeså tid i Danske Bank.

De har altså betalt skat i 50 år til Brøndby Kommune
- De har boet og betalt skat  i mere end 50 år i Brøndby Kommune.

- Kære Brøndby Kommune, giv nu min far en aflastningsplads i  4–5 uger, så min mor får optimale vilkår for at komme sig. I kan ikke være andet bekendt, slutter Brian (og Frank), der - før de kontaktede nationen! - har skrevet til alle de kunne komme i tanke om i Brøndby Kommune, en kommune, de kalder Danmarks, ja måske hele verdens mest socialdemokratiske. Uden at få svar.

nationen! bad i går eftermiddags Brøndby Kommune svare på, hvorfor Brians og Franks far ikke kan få lov til at blive på aflastningsophold i fire-fem uger mere, og her til morgen siger Niels Møller, direktør for Social- og Sundhedsforvaltningen i Brøndby Kommune, at sagen er behandlet korrekt:

- Vi må ikke udtale os om konkrete sager.

- Men jeg kan slå fast, at vi altid – også i denne sag – foretager en konkret og individuel vurdering med baggrund i behovet for hjælp i den givne situation, siger Niels Møller, direktør for Social- og Sundhedsforvaltningen i Brøndby Kommune, men hvad siger du?

162 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere